Biciklisti pozvali vozače na solidarnost


Biciklisti kao manjina u Beogradu nemaju mogućnost da se žale na neočišćene pravce kojima se kreću. Samo hrabri se upuštaju u avanturu bicikliranja u postojećem stanju, svesni iste, i stižu na svoju destinaciju na ovaj ili onaj način. Oni se smatraju - ludim, a ustvari stižu od tačke A do tačke B, vozeći bicikl ili pešačeći deo puta, pritom bez troškova, doprinosa zagađenju životne sredine i saobraćajnoj gužvi.


Građani koji koriste automobil kao prevozno sredstvo, zaglavljeni u snegu i saobraćaju tvrde: "Država je kriva za sve!" - razmaženi, sputani i zaglavljeni u svojim vozilima i svojim izborom zavisni od iste države koju kritikuju.Oni joj plaćaju osiguranje, porez na upotrebu motornog vozila, naknadu za korišćenje puteva, ekološku taksu, saobraćajnu dozvolu, tehnički pregled, registracionu nalepnicu, vozačku dozvolu i ispit, benzin, putarine.

Oni se odlučuju za prevoz tim vozilom pri ovim uslovima, nesvesno se upuštajući u avanturu, a onda se žale na saobraćajnu gužvu kojoj i sami doprinose, svaljujući krivicu na službe za čišćenje snega.

Vozači automobila treba da budu solidarniji i tolerantniji, ne samo u ovoj situaciji, nego i inače. Delimično je i njihova krivica što su vozila javnog prevoza, koja prevoze mnogo više ljudi, svakodnevno zaglavljena u saobraćaju, pa i ovih dana kada bi trebalo da budu efikasna alternativa za sve.

Datum: 12.12.2012. Autor: Miloš Lazić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...