Veliki uspeh osoba sa invaliditetom na Međunarodnom takmičenju u Švedskoj

Učesnici iz Srbije i ove godine postigli su veliki uspeh na sportskom takmičenju za osobe sa invaliditetom "Malme open 2013." U veoma jakoj konkurenciji naši sportisti ovojili su osam medalja - četiri zlatne i četiri bronzane. Učestvovala je ekipa od 16 članova u organizaciji udruženja "Sve je moguće" koji su još jednom na delu pokazali da sa punim pravom nastupaju pod tim imenom.

Dvodnevna manifestacija okupila je oko 2500 učesnika iz cele Evrope i svakako je najveća sportska manifestacija na svetu osoba sa invaliditetom, odmah posle Paraolimpijskih igara. Održava se punih 36 godina u prvoj polovini februara u Malmeu, na jugu Švedske.

Zlatne medalje osvojili su: Teodora Stanković u plivanju na 100., Nemanja Tadić u plivanju na 50 i 25,, Dušan Marisavljević u plivanju na 25m; Bronzane medalje su osvojili Šćepan Zorić u plivanju na 100m, Mitar Đokić u stonom tenisu ,Ratko Vukobratović u stonom tenisu. Ratko (LALE) Vukobradović je osvojio i posebnu medalju za izuzetno sportsko ponašanje i đžentlmenski stil na terenu za koji je dobio aplauz od svih prisutnih u hali. 

Udruženje osoba sa invaliditetom "Sve je moguće", iz Beograda, ima bogato iskustvo kada je reč o Malmo-open-u i već pet godina zaredom naši učesnici vraćaju se sa tog takmičenja okićeni medaljama, uprkos tome što praktično i nemaju posebne pripreme. Čvrsta volja i želja da se dostigne i ono što neki smatraju da je nemoguće, osnovni su preduslov za uspeh.

I ove godine imali smo svog predstvanika na Malmo-open-u, samo zahvaljujući entuzijazmu samih učesnika i ljudima dobre volje. Sistemske podrške za ovakve i slične projekte nažalost još uvek nema, a rezultati koje postižu naši takmičari najbolja su preporuka svima koji žele da pomognu u budućnosti, ne samo kad je reč o učešću sportskim takmičenjima.

Što bolji rezultat na sportskom terenu jeste cilj, ali ove igre donose i nešto mnogo vrednije osobama sa invaliditetom - druženje, nova poznanstva i osećanje da nisu odbačeni i da su ravnopravni članovi društva. Upravo je to ono što zemlju domaćina, Švedsku, čini posebnom i socijalno odgovornijom, iznad svih ostalih u Evropi, pa i u svetu.Datum: 15.02.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...