x

Saopštenje za javnost Beogradski maraton doo

 Saopštenje za javnost Beogradski maraton doo

Zbog velikog interesovanja javnosti i podrške koju Beogradski maraton d.o.o. dobija u organizaciji 26. Beogradskog maratona, želimo da saopštimo sledeće:

Manifestacije "Beogradski maraton" i "Dečiji maraton" su intelektualna svojina zaštićena u skladu sa zakonom u nadležnoj agenciji dana 23.05.2003. godine. Beogradski maraton d.o.o. na bazi tih zaštićenih autorskih dela organizuje "Beogradski maraton" i "Dečiji maraton" i vlasnik je tih događaja.

Beogradski maraton d.o.o. je registrovao manifestaciju Beogradski maraton kod Svetske atletske federacije (IAAF) i u Svetskom udruženju maratona i uličnih trka (AIMS) i one priznaju i podržavaju isključivo preduzeće Beogradski maraton kao vlasnika i organizatora tih događaja. Beogradski maraton d.o.o, za više od dve decenije organizovanja ove najznačajnije sportsko-turističke manifestacije, sve vreme izuzetno dobro sarađuje sa Ministarstvom omladine i sporta, Atletskim savezom Srbije (ASS) i sa 13 gradonačelnika Beograda.
          
Dana 22.09.2003. godine Skupština grada Beograda donela je Odluku o stalnoj manifestaciji u oblasti sporta od značaja za grad Beograd kojom je pokušala da nezakonito otme od Beogradskog maratona d.o.o. vlasništvo i organizaciju manifestacije "Beogradski maraton" (Odluku ispravlja i dopunjava 25.11.2003. i 23.02.2004. godine), ali ne uspeva, već 2005. godine, uz izvinjenje gradonačelnika, ponovo manifestaciju "Beogradski maraton" vraća legalnom vlasniku - preduzeću Beogradski maraton d.o.o. (posle nedvosmislenog stava Gradskog javnog pravobranilaštva od 12.10.2004. godine).
          
Po istom scenariju iz 2003. godine, gradski Sekretarijat za sport i omladinu sada, ponovo posle 10 godina pokušava da Atletskom savezu Beograda "poveri" ono što nije njegovo.
          
Beogradski maraton d.o.o. organizuje 26. "Beogradski maraton" 21.04.2013. godine (prijavljivanje je na našoj internet stranici www.bgdmarathon.org) i "Dečiji maraton" 13.04.2013. godine.
          
Veoma smo iznenađeni što se čine pokušaji da se u gradu Beogradu organizuje neki novi - prvi maraton, koji bi nedvosmisleno i neshvatljivo ugrozio tradicionalni 26. Beogradski maraton.
          
Beogradski maraton d.o.o. je uveren da ćemo, kao i do sada, uspešno sarađivati sa Gradom Beogradom i gradskim službama koje su uvek pružale kvalitetnu logističku podršku tehničkoj organizaciji samog događaja i da ćemo ubrzo potpisati odgovarajući ugovor.Datum: 11.02.2013. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...