x

Okupljanje reprezentacije pred EP u rukometu 2012

Okupljanje reprezentacije pred EP u rukometu 2012
Beograd, 29. oktobar 2012. godine - Ženska rukometna reprezentacija Srbije, tačnije golmanke koje konkurišu za sastav za predstojeće Evropsko prvenstvo u rukometu za žene, koje će se održati u Srbiji, počele su danas u hali Slodes pripreme za šampionat Evrope.
Na spisku selektora naše reprezentacije Saše Boškovića i trenera golmana Dragice Đurić našle su se četiri seniorke, Ana Kačarević, Jovana Risović, Bojana Jeremić i Kristina Georgijev. Selektor Bošković rekao je da tim čine fantastične devojke koje moraju da odigraju najbolje što umeju, kao i da im je cilj da prođu drugo kolo.

"Muškarci su nam dali dobar domaći zadatak, a mi ćemo se potruditi da damo svoj maksimum na terenu. Cilj nam je prvenstveno da pobedimo sami sebe, a što se devojaka tiče, sve su u odličnoj formi i svih 16 će dati svoj doprinos kako bismo prošli u drugi krug", istakao je Bošković i dodao da sa devojkama rade najbolji, kao što je Dragica Đurić bivša rukometašica i sadašnji trener golmana, pa možemo da se nadamo najboljim rezultatima.

"Za 30 godina svoje karijere nisam imala priliku da igram pred domaćom publikom na ovako velikom takmičenju, što verujem da će za naše izuzetno mlade devojke biti dodatni pritisak" izjavila je Dragica Đurić, nosilac Nacionalnog priznanja i višestruka reprezentatvika SFRJ, i dodala da je ipak sigurna da će igranje na domaćem terenu na kraju pretvoriti u svoju prednost, a ne da im to bude hendikep. "Ovo EP će poslužiti kao dobar temelj onoga što ćemo postići već sledeće godine na Svetskom prvenstvu", zaključila je Đurić.

Naše seniorke imale su priliku da sa novinarima porazgovaraju o predstojećem Prvenstvu čiji je Srbija domaćin. Evropsko prvenstvo za rukometašice trajaće od 4. do 16. decembra 2012. godine, a utakmice će se održavati u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Vršcu. Posebnu draž treningu u hali Slodes, gde je Dragica Đurić održala trening dao je maskota EP "Orlica", a u kostimu je bio golman Sinđelića Nebojša Tabak, koji je proglašen za najboljeg golmana Srbije  za godište 1998.
Datum: 30.10.2012. Autor: Dušica Radojković

PROČITAJTE JOŠ...