x

EHF nedelja nacionalnih timova

      
U EHF nedelji nacionalnih timova, ženska rukometna reprezentacija Srbije odigraće dve prijateljske utakmice sa selekcijom Makedonije. EHF nedelja nacionalnih timova održava se u Kragujevcu, od 18. do 23. marta 2013. godine.

Rukometni savez Srbije objavio je spisak kandidata za sastav ženske rukometne reprezentacije Srbije za pripreme i predstojeće utakmice u Kragujevcu. Rukometašice Srbije sastaće se sa selekcijom Makedonije 21. i 23. Marta, kada će odigrati dva prijateljska meča u hali "Jezero" u Kragujevcu.

Selektor Saša Bošković objavio je spisak igračica na koje računa za predstojeće utakmice. Na spisku selektora nalaze se golmani Katarina Tomašević, Jovana Risović i Ana Kačarević, leva krila Svetlana Ognjenović, Jelena Nišavić i Jovana Bartošić, a na mestu desnog krila Katarina Krpež, Ivana Milošević i Maja Luković. Selektor je na listi  pivotmena postavio Slađanu Pop - Lazić, Draganu Cvijić i Mariju Lojpur, a za bekove Andreu Lekić, Sanju Damnjanović, Biljanu Filipović, Jelenu Erić, Jovanu Stoiljković, Kristinu Liščević, Marinu Dmitrović, Jelenu Popović, Ivanu Filipović i Jelenu Živković.

Pored nekoliko izmena u sastavu reprezentacije, selektor reprezentacije Srbije zadržao je većinu rukometašica koje su krajem prošle godine igrale na Evropskom prvenstvu 2012 u Beogradu. Tada je selekcija zauzela četvrto mesto, što je njen najbolji plasman od kada igra kao reprezentacija Srbije.


Datum: 12.03.2013. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...