Šta očekuje najbolje timove na Red Bull Flugtagu?

Beograd, 05. mart 2013. godine - Timovima je preostalo još 10 dana da se prijave za 1. Red Bull Flugtag u Srbiji nakon čega sledi izrada skica i selekcija najboljih radova koji će učestvovati na najvećem dešavanju u 2013. godini koje nas očekuje 22. juna na Adi Ciganliji. Najbolje timove pored slave očekuju i nezaboravna letačka iskustva sa Flying Bulls timom u Austriji, Akro grupom Stars iz Novog Sada, panoramski let balonom, a tim koji obori svetski rekord u daljinskom letu očekuje luda vožnja sa jednim od najboljih akrobatskih pilota na svetu Peterom Bešenjijem.

22. juna na Adi Ciganliji održaće se takmičenje timova koji će u svojim ručno izrađenim letelicama na 1. Red Bull Flugtagu u Srbiji pokušati da ponovo ispišu istoriju vazduhoplovstva. Faza prijavljivanja za učešće na najvećem dešavanju koje nas očekuje ovog leta je u toku, a svi piloti sa svojim posadama koji bi želeli da prikažu svoj let mogu da se prijave do 15. marta putem sajta www.redbullflugtag.rs. Nakon prijavne faze sledi izrada skica od strane timova. Kreatori 35 najboljih radova imaće priliku da svoje zamisli pretoče u delo i pokušaju da polete, a sve to pred očima više desetina hiljada gledalaca.

Tri prvoplasirane ekipe će penjanjem na pobedničko postolje, pored slave, osvojiti i nezaboravna letačka iskustva kakva malo ko može sebi da priušti.

Pobednički tim na 1. Red Bull Flugtagu u Srbiji očekuje odlazak u Hangar 7 u Salzburgu, Austrija i let sa američkim bombarderom B25J Michell iz 1945. Pored ovog zanimljivog leta, pobednici će imati priliku da vide ostale avione koji se nalaze u Red Bullovom muzeju među kojima je i predsednički avion Josipa Broza Tita Douglas DC6. Drugoplasirani tim će imati priliku da leti sa akro grupom Stars iz Novog Sada u mlaznom avionu Galeb G2, dok trećeplasiranu ekipu očekuju padobranski tandem skokovi. Posebna nagrada, u vidu akrobatskog leta sa jednim od najboljih pilota na svetu Peterom Bešenjijem, očekuje i tim koji uspe da obori svetski rekord u daljinskom letu od 69,95 metara.

Da li je potrebno nešto više od ovoga da bi se prijavio za učešće?!Datum: 06.03.2013.
Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Prijavi se za najveću životnu avanturu
+ Prijavite se za avanturu života
+ 1. Svetski izazov u planinskom skejtb...
+ B-boy Goofy pobednik 1. Red Bull BC O...
+ Biciklisti pozvali vozače na solidar...
+ 5. Beogradska trka Deda Mrazeva
+ Amela Terzić na Ženskoj trci 2011

POVEZANE GALERIJE SLIKA...
+ Red Bull Flugtag - Srbija 2013

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...