x

Stav Beogradskog maratona doo

Stav Beogradskog maratona doo

Beogradski maraton d.o.o. već mesecima aktivno radi na organizaciji 26. Beogradskog maratona u svim segmentima ovog najznačajnijeg sportskog događaja u gradu.

Već smo informisali javnost da se budući učesnici maratona intenzivno prijavljuju i da su do sada prijavljeni učesnici iz 20 zemalja sa svih koninenata.

Najavili smo da će promoter ovogodišnjeg maratona biti Karl Luis, jedan od najboljih sportista sveta svih vremena.

Izuzetno je važno da se sprovode i pripreme za realizaciju značajnih humanitarnih kampanja na ovogodišnjem maratonu kao što je to najavio predsednik Beogradskog maratona, legenda našeg sporta - Aleksadar Saša Đorđević.

Takođe, u stalnom smo kontaktu sa svim međunarodnim atletskim organizacijama čiji je Beogradski maraton d.o.o. dugogodišnji član.

A što se tiče vesti koja se pojavila u medijima, u kojoj se kaže "da je grad Beograd kao osnivač Beogradskog maratona odlučio da poveri organizaciju 26. Beogradskog maratona Atletskom savezu Beograda i da je o tome potpisan ugovor o saradnji" - naš stav je sledeći:

"Osnivač Beogradskog maratona je preduzeće Beogradski maraton d.o.o. Jedini ovlašćeni organizator 26. Beogradskog maratona je preduzeće Beogradski maraton d.o.o. Ponavlja se identičan scenario iz 2003. i 2004. godine, kada je Beogradski maraton na isti način, na kratko, nezakonito otet, pa 2005. godine, uz izvinjenje gradonačelnika, ponovo vraćen legalnom organizatoru, odnosno preduzeću Beogradski maraton d.o.o.

Što se Atletskog saveza Beograda tiče, mi verujemo da možemo da sarađujemo sa njima u delu organizacije u kojoj Atletski savez Beograda daje doprinos omasovljenju Trke zadovoljstva, što je inače jedan od osnovnih zadataka Atletskog saveza Beograda kada je ovaj sport u pitanju.

Svetski pokrovitelji međunarodne atletske trke u Beogradu su Svetska atletska federacija (IAAF) i Svetsko udruženje maratona i uličnih trka (AIMS), čiji je Beogradski maraton član već 23 godine. Te dve organizacije, kroz sistem koji reguliše svetski atletski sport, a kroz nacionalni atletski savez (Atletski savez Srbije) - jasno i nedvosmisleno u svojim dokumentima isključivo preduzeće Beogradski maraton d.o.o. priznaju i kao vlasnika i kao organizatora događaja.

Manifestacija Beogradski maraton je zaštićena intelektualna svojina kojom raspolaže isključivo preduzeće Beogradski maraton d.o.o."Datum: 11.02.2013. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...