Letnja škola rvanja na Adi Ciganliji

Rvački savez Beograda od 23. avgusta do 1. septembra 2013. godine organizuje "Letnju školu rvanja" na Adi Ciganliji. Letnja škola rvanja održavaće se svakog dana na zelenoj površini ispred Kajakaškog saveza Srbije u dva termina od 11 i 17 sati i namenjena je mlađim sugrađanima, pionirima uzrasta od 11 do 15 godina.

Svima onima koji su zainteresovani da se upoznaju sa rvačkom disciplinom na raspolaganju će biti profesionalni instruktori ovog sporta sa višegodišnjim rvačkim iskustvom, Dalibor Bušić i Batrić Karadžić. Oni će polaznike voditi kroz osnove rvanja, a najuporniji će biti u prilici da savladaju i komplikovanije faze ovog sporta.

Letnja škola rvanja na Adi Ciganliji je besplatna za sve polaznike navedenog uzrasta, i svi zainteresovani se mogu prijaviti na Adi Ciganliji, a organizuje se sa ciljem da se deci pruži više informacija o ovom sportu.

Rvački savez Beograda čine 18 klubova: Partizan, Radnički, Železničar, Lj.I.Gedža, TENT, Beograd, Crvena zvezda, Savski Venac, Despot Stefan Lazarević, Pobednik, Ranković, Rabotnički, Sekutor, Gladijator, Adrenalin, Zemun, Dorćol, Vračar i Stari Grad.  U Prvoj rvačkoj ligi Srbije (grčko - rimski stil) takmiče se RK Partizan, RK Radnički i RK "Lj.I.Gedža", dok su članovi Prve rvačke lige Srbije u slobodnom stilu i rvanju za žene Crvena Zvezda, Beograd, TENT i Železničar. 
Rvački savez Beograda svake godine organizuje Memorijalni turnir "Ljubomir Ivanović Gedža", međunarodno takmičenje od posebnog interesa za grad, kao i Trofej Beograda u rvanju grčko - rimskim stilom. 

Najuspešniji takmičar RS Beograda je Aleksandar Maksimović, član Partizana, dva puta treći na seniorskom prvenstvu Evrope, dvostruki juniorski šampion Evrope i juniorski vicešampion sveta, a ovog leta posebno se istakao i Boban Živanović, koji je u roku od mesec dana osvojio srebrne medalje na Kadetskom prvenstvu Evrope u Budvi i na Kadetskom prvenstvu sveta u Zrenjaninu.
Datum: 23.08.2013. Autor: Tanja Šakotić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...