x

Saradnja Beogradskog maratona sa humanitarnim organizacijama se nastavlja

Saradnja Beogradskog maratona sa humanitarnim organizacijama se nastavlja

Beogradski maraton izražava veliko zadovoljstvo izuzetnom posećenošću Konferencije za medije kojoj je prisustvovalo više od 20 medijskih ekipa. Mediji su potvrdili veliku zainteresovanost za praćenje i podršku organizaciji 26. Beogradskog maratona koji će se održati 21.04.2013. godine.

Konferenciju za medije je otvorio direktor Beogradskog maratona g. Dejan Nikolić i upoznao predstavnike medija sa aktuelnim sportsko-turističkim informacijama. Interesovanje domaćih i inostranih učesnika iz čak 26 zemalja sveta, oborilo je sve dosadašnje rekorde i za 40% je veće nego u istom periodu prethodne, jubilarne, dvadeset pete - takođe rekordne godine. Svi učesnici iz inostranstva, sa svih kontinenata, sami će snositi troškove svog putovanja i višednevnog boravka u Beogradu. Prijavljivanje učesnika i dalje traje na www.bgdmarathon.org

Izvanredna saradnja Beogradskog maratona sa mnogim humanitarnim organizacijama se nastavlja:

Bojana Mirosavljević, majka obolelog deteta, u ime organizacije "Život" www.zivotorg.org - udruženja građana za borbu protiv retkih bolesti kod dece - upoznala je predstavnike medija sa opakom i neizlečivom Batenovom bolešću i tretmanom koji obolela deca i njihovi roditelji imaju u zdravstvenom sistemu Republike Srbije. I to baš danas, na MEĐUNARODNI DAN RETKIH BOLESTI. Ta potresna životna priča (pogledajte video ovde) je bila jedan od povoda da Beogradski sindikat - najznačajniji omladinski i društveni projekat na ovim prostorima - i Beogradski maraton - udruženim snagama pozovu sve naše ljude da SVIZAJEDNO pomognemo oboleloj deci i njihovim roditeljima. Popularni Škabo i Ognjen najavili su niz aktivnosti kojima će se neophodna pomoć realizovati: kupovinom humanitarne majice sa prepoznatiljivom grafikom Beogradskog sindikata, kupovinom učesničkog broja za Trku zadovoljstva na 5km, koju ćemo ovaj put zvati "Trka za Život", ili na neki drugi način, o čemu će javnost uskoro biti obaveštena.

Naš partner na prošlogodišnjem, 25. Beogradskom maratonu - BELhospice - već ima prijavljenih 110 zainteresovanih trkača koji će učestvovati u trkama na 5 km, polumaratonu ili maratonu na 26. Beogradskom maratonu 21.04.2013. godine. BELhospice je humanitarna organizacija koja potpuno besplatno brine o osobama obolelim od raka u poslednjim danima njihovog života. Prijavljivanje onih koji svojim trčanjem preko BELhospice žele nekome da pomognu, traje do 12.04.2013. godine na www.belhospice.org

Aleksandar Vujčić, generalni sekretar SOSIB (Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd) pozdravio je dosadašnju izvanrednu saradnju sa Beogradskim maratonom ističući prošlogodišnje rekordno učešće više od 200 osoba sa invaliditetom u Trci zadovoljstva. Najavio je, takođe, učešće dvojice predstavnika Saveza u ovogodišnjoj maratonskoj trci. Aleksandar Vujčić je izrazio i veliku želju da neka društveno odgovorna kompanija povodom ovogodišnjeg Beogradskog maratona - donira savezu, za početak, dva specijalna sportska tricikla u kojima bi invalidi mogli da učestvuju i u polumaratonu i u maratonu.

Konferencija za medije je završena najavom novih zajedničkih humanitarnih aktivnosti Beogradskog maratona i svih njegovih partnera o kojima će javnost biti informisana na budućim susretima sa novinarima.


Datum: 01.03.2013. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...