Svesrpski kup u rukometu

Svesrpski kup za najboljeg srpskog klupskog prvaka u rukometu prvi put u istoriji održaće se u Tesliću za vikend, 27. i 28. decembra 2014. godine. Pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, a u organizaciji Rukometnog saveza Republike Srpske i Rukometnog saveza Srbije, na turniru će učestvovati po dva najbolja rukometna kluba iz Srbije i Republike Srpske. Pobednik će poneti titulu najboljeg kluba sa ovih prostora, a finale je zakazano za nedelju, 28. decembra od 17.45 sati.

Iz Republike Srbije na turniru učestvovaće RK Vojvodina i RK Radnički iz Kragujevca, dok će iz Republike Srpske učestvovati RK Borac i RK Derventa.

„Uvek treba gledati u budućnost, i sve što se u Srbiji i Srpskoj započinje kao nešto novo i zajedničko treba podržati i radovati se tome. Tako je i prvi Svesrpski kup u rukometu rezultat dvogodišnje intenzivne saradnje dva Saveza na osnovu potpisanog sporazuma o saradnji, a u skladu sa sporazumom o specijalnim vezama Republike Srbije i Republike Srpske. U tom duhu biće i turnir gde su svi pobednici, a osvajač Kupa biće prvi tim u istoriji svih sportova koji je poneo ovu titulu“, naveo je Velimir Marjanović, predsednik Rukometnog saveza Srbije. On je dodao da je plan da se sledeće godine igra ženski Kup „Plan je da se iduće godine uz muški igra i ženski Kup, a nadam se da će to slediti i ostali sportovi. Hvala predsedniku Dodiku na podršci u svemu ovome“, zaključio je predsednik RSS, Velimir Marjanović.

Ovaj turnir predstavlja nastavak uspešne saradnje rukometnih saveza Srbije i Republike Srpske. Do sada su odigrane prijateljske utakmice ženske i muške seniorske selekcije Srbije i Republike Srpske u Banjaluci, potpisan je Protokol o saradnji dva saveza, održane su zajedničke sednice najviših organa i zajednički kampovi.

RSS je u junu dobio i priznanje, Medalju zasluga za narod od predsednika RS, Milorada Dodika, za poseban doprinos u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara na teritoriji Republike Srpske, pogođenih poplavama i za sve što je urađeno u rukometnom sportu za narod Republike Srpske.

Satnica turnira
27. decembar 2014. godine
17 h – Svečano otvaranje
18 h – RK Borac (Republika Srpska) – RK Derventa (Republika Srpska)
20 h – RK Vojvodina (Srbija) – RK Radnički (Srbija)

28. decembar 2014. godine
17.45 h – Finale
19.15 h – dodela nagrada i svečano zatvaranje

Datum: 26.12.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...