x

Šansa za Lisičiji Jarak

Vazduhoplovni savez Srbije (VSS) je aktivan partner na projektu A3-NET koji se finansira iz instrumenata za predpristupnu pomoć (IPA) Evropske unije, a sada je nacionalnom savezu odobren još jedan projekat pod nazivom CAN (Crossborder Air Networking).
U prvom projektu Savez je imao budžet od 215.000 eura za obnavljanje aerodroma Lisičji Jarak i njegovu promociju u javnosti, organizaciju Generalne konferencije Svetske vazduhoplovne federacije i organizciju sportskih događaja, okruglih stolova i slično.

Nakon što se VSS pokazao kao najaktivniji partner među ostalim kolegama iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, IPA je odlučila da se u drugom projektu budžet za srpskog partnera drastično poveća i on sada iznosi 530.000 eura. Ovaj novac biće upotrebljen za izradu studija i detaljnog projekta koji su neophodni za dalji razvoj aerodroma, ograđivanje aerodroma, opremanje ambulante i unapređenje bezbednosnog sistema aerodroma .

Projekat CAN započeo je 1. oktobra 2012. godine i kroz 24 meseca trajanja radiće ne samo na poboljšanju infrastrukture aerodroma Lisičji Jarak u Beogradu, već i na povezivanju sa aerodromima u okruženju, a posebnu zanimljivost za najširu javnost predstavljaće događaji koje će organizovati Vazduhoplovni savez Srbije.
Datum: 27.11.2012. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...