Šansa za Lisičiji Jarak

Vazduhoplovni savez Srbije (VSS) je aktivan partner na projektu A3-NET koji se finansira iz instrumenata za predpristupnu pomoć (IPA) Evropske unije, a sada je nacionalnom savezu odobren još jedan projekat pod nazivom CAN (Crossborder Air Networking).
U prvom projektu Savez je imao budžet od 215.000 eura za obnavljanje aerodroma Lisičji Jarak i njegovu promociju u javnosti, organizaciju Generalne konferencije Svetske vazduhoplovne federacije i organizciju sportskih događaja, okruglih stolova i slično.

Nakon što se VSS pokazao kao najaktivniji partner među ostalim kolegama iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, IPA je odlučila da se u drugom projektu budžet za srpskog partnera drastično poveća i on sada iznosi 530.000 eura. Ovaj novac biće upotrebljen za izradu studija i detaljnog projekta koji su neophodni za dalji razvoj aerodroma, ograđivanje aerodroma, opremanje ambulante i unapređenje bezbednosnog sistema aerodroma .

Projekat CAN započeo je 1. oktobra 2012. godine i kroz 24 meseca trajanja radiće ne samo na poboljšanju infrastrukture aerodroma Lisičji Jarak u Beogradu, već i na povezivanju sa aerodromima u okruženju, a posebnu zanimljivost za najširu javnost predstavljaće događaji koje će organizovati Vazduhoplovni savez Srbije.
Datum: 27.11.2012. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...