Održan VI B badminton turnir - BGD 2013

Takmičari novosadskog Heliantusa obeležili su VI B badminton turnir - BGD 2013 , koji je u organizaciji Badminton kluba Beograd, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Skupštine grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, uz podršku badminton saveza Beograda i Srbije, održan u subotu 2. marta 2013. u sportskim salama Tehničke škole u Železniku.

U konkurenciji šest klubova iz četiri grada (Heliantus - Novi Sad, Ekstaza - Latković, Pančevo, Dinamo - Pančevo, Clear - Beograd i Beograd) članovi novosadskog kluba trijumfovali su u obe konkurencije. Mirsolav Tadić je posle duge i neizvesne borbe u tri seta u finalu savladao domaćeg takmičara Dušana Milivojevića i tako se dokopao zlata. U ništa manje zanimljivom okršaju za najsjajnije odličje Mihalj Čila je bila bolja od Sofije Karanović (Pančevo) i tako Haliantusu donela i drugo zlatno odličje sa ovog turnira.

Takmičenje u Železniku, kojem su podršku pored već pomenutih sportskih institucija i saveza pružile i kompanije "TIN šped" i "Yonex", zvanični sponzori Badminton saveza Srbije, proteklo je u sjajnoj atmosferi a obeležili su ga veoma kvalitetni okršaji bez obzira što se radi o "B-listašima". Medalje su osvojili povratnici na takmičarsku scenu a viđen je vidan napredak i mlađih badmintonaca i badmintonki kojima su B turniri idealna prilika za kaljenje za izazove koji ih čekaju u budućnosti u najjačoj konkurenciji.

Šesti B turnir - BGD 2013, koji se nalazi u zvaničnom kalendaru događaja BASS i koji se boduje za sve masovniju B rang listu, prvi je u nizu B turnira ove godine a već sledeći je na programu krajem marta. Inače, za vreme takmičenja u Železniku izvršeno je i žrebanje učesnika Ekipnog prvenstva Srbije za muške i ženske timove koje će biti održano narednog vikenda u Novom Sadu a na kome će učestvovati deset timova u muškoj i šest timova u ženskoj konkurenciji.

Medalje su osvojili - Muški singl: 1. Miroslav Tadić (Heliantus, Novi Sad), 2. Dušan Milivojević (Beograd), 3. Ivan Kovačević (Pančevo) i Zoran Stepanović (Clear, Beograd); Ženski singl: 1. Mihalj Čila (Heliantus, Novi Sad), 2. Sofija Karanović (Pančevo), 3. Ivona Pavlović (Beograd) i Milica Uskoković (Pančevo).


Datum: 04.03.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...