x

Održan VI B badminton turnir - BGD 2013

Održan VI B badminton turnir - BGD 2013
Takmičari novosadskog Heliantusa obeležili su VI B badminton turnir - BGD 2013 , koji je u organizaciji Badminton kluba Beograd, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Skupštine grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, uz podršku badminton saveza Beograda i Srbije, održan u subotu 2. marta 2013. u sportskim salama Tehničke škole u Železniku.

U konkurenciji šest klubova iz četiri grada (Heliantus - Novi Sad, Ekstaza - Latković, Pančevo, Dinamo - Pančevo, Clear - Beograd i Beograd) članovi novosadskog kluba trijumfovali su u obe konkurencije. Mirsolav Tadić je posle duge i neizvesne borbe u tri seta u finalu savladao domaćeg takmičara Dušana Milivojevića i tako se dokopao zlata. U ništa manje zanimljivom okršaju za najsjajnije odličje Mihalj Čila je bila bolja od Sofije Karanović (Pančevo) i tako Haliantusu donela i drugo zlatno odličje sa ovog turnira.

Takmičenje u Železniku, kojem su podršku pored već pomenutih sportskih institucija i saveza pružile i kompanije "TIN šped" i "Yonex", zvanični sponzori Badminton saveza Srbije, proteklo je u sjajnoj atmosferi a obeležili su ga veoma kvalitetni okršaji bez obzira što se radi o "B-listašima". Medalje su osvojili povratnici na takmičarsku scenu a viđen je vidan napredak i mlađih badmintonaca i badmintonki kojima su B turniri idealna prilika za kaljenje za izazove koji ih čekaju u budućnosti u najjačoj konkurenciji.

Šesti B turnir - BGD 2013, koji se nalazi u zvaničnom kalendaru događaja BASS i koji se boduje za sve masovniju B rang listu, prvi je u nizu B turnira ove godine a već sledeći je na programu krajem marta. Inače, za vreme takmičenja u Železniku izvršeno je i žrebanje učesnika Ekipnog prvenstva Srbije za muške i ženske timove koje će biti održano narednog vikenda u Novom Sadu a na kome će učestvovati deset timova u muškoj i šest timova u ženskoj konkurenciji.

Medalje su osvojili - Muški singl: 1. Miroslav Tadić (Heliantus, Novi Sad), 2. Dušan Milivojević (Beograd), 3. Ivan Kovačević (Pančevo) i Zoran Stepanović (Clear, Beograd); Ženski singl: 1. Mihalj Čila (Heliantus, Novi Sad), 2. Sofija Karanović (Pančevo), 3. Ivona Pavlović (Beograd) i Milica Uskoković (Pančevo).


Datum: 04.03.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...