Sportsko druženje na Adi osoba sa invaliditetom

Vikend za nama obilovao je, i brojnim događanjima posvećenim unapređivanju sportsko-rekreativnog života osoba sa invaliditetom u Beogradu.
Pored ostalog, Sportski Savez osoba sa invaliditetom Beograda u saradnji sa Udruženjem za negovanje japanske kulture "Kizuna" organizovali su Sportski dan, gde je višesatno druženje u "Buda - parku" i na terenima Ade Ciganlije okupilo  oko 70 pripadnika ove populacije, dece i mladih pre svega svih uzrasta i svih vidova invaliditeta.

Članovi brojnih organizacija i udruženja kao i korisnici više ustanova, a bila su tu i deca iz Sokobanjske i Zvečanske, mladi iz Sremčice, stanari Doma za odrasla invalidna lica itd. imali su priliku da se upoznaju i oprobaju svoje umeće u karateu i mačevanju, savladavali prepreke na poligonu, igrali šah i fudbal, boćali i nabacivali obruče i još dosta toga, ali i slikali, pravili origami, pa i naučili da pišu  svoje ime na japanskom.

Pozitivni utisci učesnika i njihovo oduševljenje najbolji su pokazatelj opravdanosti ove manifestacije, a njeno održavanje omogućio je Grad Beograd, odnosno Sekretarijat za sport i omladinu kroz bogate sadržaje pod zajedničkim nazivom "Leto na Adi".
Datum: 20.08.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...