x

Sportsko druženje na Adi osoba sa invaliditetom

Sportsko druženje na Adi osoba sa invaliditetom
Vikend za nama obilovao je, i brojnim događanjima posvećenim unapređivanju sportsko-rekreativnog života osoba sa invaliditetom u Beogradu.
Pored ostalog, Sportski Savez osoba sa invaliditetom Beograda u saradnji sa Udruženjem za negovanje japanske kulture "Kizuna" organizovali su Sportski dan, gde je višesatno druženje u "Buda - parku" i na terenima Ade Ciganlije okupilo  oko 70 pripadnika ove populacije, dece i mladih pre svega svih uzrasta i svih vidova invaliditeta.

Članovi brojnih organizacija i udruženja kao i korisnici više ustanova, a bila su tu i deca iz Sokobanjske i Zvečanske, mladi iz Sremčice, stanari Doma za odrasla invalidna lica itd. imali su priliku da se upoznaju i oprobaju svoje umeće u karateu i mačevanju, savladavali prepreke na poligonu, igrali šah i fudbal, boćali i nabacivali obruče i još dosta toga, ali i slikali, pravili origami, pa i naučili da pišu  svoje ime na japanskom.

Pozitivni utisci učesnika i njihovo oduševljenje najbolji su pokazatelj opravdanosti ove manifestacije, a njeno održavanje omogućio je Grad Beograd, odnosno Sekretarijat za sport i omladinu kroz bogate sadržaje pod zajedničkim nazivom "Leto na Adi".
Datum: 20.08.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...