x

Održan četvrti B turnir - BGD 2012

Održan četvrti B turnir - BGD 2012
U organizaciji Badminton kluba Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu Skupštine grada Beograda, uz podršku Badminton saveza Beograda i Srbije, kompanija Tin šped i Yonex, proteklog vikenda u sportskim salama Tehničke škole u Železniku održan je 'Četvrti B turnir - BGD 2012'.
Na zvaničnom takmičenju, koje se nalazi u kalendaru Badminton saveza Srbije, uz učešće predstavnika badminton centara iz Beograda, Novog Sada, Latkovića, Zrenjanina, Pančeva i Obrenovca, za nove bodove na srpskim B rang listama takmičari su se nadmetali u konkurencijama muških, ženskih i mešovitih parova.

U sezoni 2012 / 2013, pravo učešća na B turnirima imaju svi badminton igrači osim najboljih 20 sa muških odn. najboljih 16 sa ženskih važećih A rang lista Badminton saveza Srbije.

Na izuzetno dobro organizovanom 'Četvrtom B turniru - BGD 2012', u muškim parovima, konkurenciji sa najviše učesnika, zlatnim medaljama su se okitili Bojan Bojanić i Petar Đurić iz Zrenjanina. Srebro je pripalo Vladimiru Aćimcu iz novosadskog Heliantusa i Darku Cariću iz Zrenjanina. Bronze su osvojili Adam Alidini, Dragan Manojlov, Mathieu Monterret i Julien Cousin iz Badminton kluba Beograd. Kod žena, najuspešnije su bile Bojana Mirjanić i Nevena Stojilković iz Badminton kluba Beograd. Drugo mesto je pripalo Tamari Nemet iz BK Dinamo iz Pančeva i Ivani Marković iz novosadskog Heliantus-a. Treće mesto i bronzane medalje su pripale Ivoni Pavlović i Anji Ilić, mladim beogradskim takmičarkama. U mešovitim parovima, nakon veoma neizvesnog finalnog meča odigranog u tri seta, prvo mesto su osvojili Nevena Stojilković i Adam Alidini (BK Beograd). Drugo mesto je pripalo Bojani Mirjanić i Dušanu Milivojeviću (BK Beograd) dok su treće mesto podelili Tamara i Aron Nemet (BK Dinamo - Pančevo) i Ivona Pavlović (BK Beograd) i Vladimir Aćimac (BK Heliantus - Novi Sad).

Nacionalna takmičarska sezona nastavlja se 27. i 28. oktobra održavanjem jubilarnog 'X Trofeja Kragujevca u badmintonu - KG OPEN 2012' na kome će se takmičiti najbolji srpski seniori.
Datum: 16.10.2012. Autor: Predrag Vuković

PROČITAJTE JOŠ...