Održan četvrti B turnir - BGD 2012

U organizaciji Badminton kluba Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu Skupštine grada Beograda, uz podršku Badminton saveza Beograda i Srbije, kompanija Tin šped i Yonex, proteklog vikenda u sportskim salama Tehničke škole u Železniku održan je 'Četvrti B turnir - BGD 2012'.
Na zvaničnom takmičenju, koje se nalazi u kalendaru Badminton saveza Srbije, uz učešće predstavnika badminton centara iz Beograda, Novog Sada, Latkovića, Zrenjanina, Pančeva i Obrenovca, za nove bodove na srpskim B rang listama takmičari su se nadmetali u konkurencijama muških, ženskih i mešovitih parova.

U sezoni 2012 / 2013, pravo učešća na B turnirima imaju svi badminton igrači osim najboljih 20 sa muških odn. najboljih 16 sa ženskih važećih A rang lista Badminton saveza Srbije.

Na izuzetno dobro organizovanom 'Četvrtom B turniru - BGD 2012', u muškim parovima, konkurenciji sa najviše učesnika, zlatnim medaljama su se okitili Bojan Bojanić i Petar Đurić iz Zrenjanina. Srebro je pripalo Vladimiru Aćimcu iz novosadskog Heliantusa i Darku Cariću iz Zrenjanina. Bronze su osvojili Adam Alidini, Dragan Manojlov, Mathieu Monterret i Julien Cousin iz Badminton kluba Beograd. Kod žena, najuspešnije su bile Bojana Mirjanić i Nevena Stojilković iz Badminton kluba Beograd. Drugo mesto je pripalo Tamari Nemet iz BK Dinamo iz Pančeva i Ivani Marković iz novosadskog Heliantus-a. Treće mesto i bronzane medalje su pripale Ivoni Pavlović i Anji Ilić, mladim beogradskim takmičarkama. U mešovitim parovima, nakon veoma neizvesnog finalnog meča odigranog u tri seta, prvo mesto su osvojili Nevena Stojilković i Adam Alidini (BK Beograd). Drugo mesto je pripalo Bojani Mirjanić i Dušanu Milivojeviću (BK Beograd) dok su treće mesto podelili Tamara i Aron Nemet (BK Dinamo - Pančevo) i Ivona Pavlović (BK Beograd) i Vladimir Aćimac (BK Heliantus - Novi Sad).

Nacionalna takmičarska sezona nastavlja se 27. i 28. oktobra održavanjem jubilarnog 'X Trofeja Kragujevca u badmintonu - KG OPEN 2012' na kome će se takmičiti najbolji srpski seniori.
Datum: 16.10.2012. Autor: Predrag Vuković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...