x

Jovović potpredsednik Balkanske badminton asocijacije

Jovović potpredsednik Balkanske badminton asocijacije
Na upravo završenom istorijskom okupljanju članica Balkanske badminton asocijacije (BBA), Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije izabran je za potpredsednika najbrojnije regionalne federacije u svetu. Izbornoj skupštini BBA u Sofiji su prisustvovali predstavnici Bugarske, Turske, Grčke, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Moldavije i Srbije. Naš nacionalni savez su zastupali Radomir Jovović, predsednik UO i Milan Barbir, glavni trener reprezentacija i član UO.

Najvažniji deo sednice BBA se odnosio na izbor predsednika i dva potpredsednika. Osnivač i dvodecenijski predsednik balkanske asocijacije prof. dr Puzant Kazabjan dobio je novi mandat koji se odnosi na aktuelni olimpijski ciklus. Uz punu podršku svih članica Radomir Jovović i Murat Ozmekik, predsednik Turske badminton federacije, izabrani su za dva potpredsednika. Funkciju generalnog sekretara će ubuduće obavljati Volođa Zlatev iz Bugarske. Pored izbora novog rukovodstva BBA, glavne teme Skupštine su bile podnošenje izveštaja sa prošlogodišnjih balkanijada, uključujući juniorsku održanu na Karatašu, usvajanje kalendara balkanskih prvenstva za 2013. kojim je potvrđeno i ovogodišnje domaćinstvo Srbije koje se odnosi na Balkanijadu za igrače do 15 godina, prijem Hrvatskog badminton saveza u članstvo BBA, usvajanje novog Statuta, vizuelnog identiteta i dr. Milan Barbir, šef struke srpskog badmintona, izabran je za člana Komisije za razvoj BBA.

"Prvo učešće na balkanskim prvenstvima vezujem za olimpijsku 1996. godinu kada smo u bugarskom gradu Pazardžik imali takmičarsku premijeru u konkurenciji juniora. Tada nam se ono što smo videli na terenu i izvan njega činilo nedostižno. Danas, Badminton savez Srbije odlikuju sistematski pristup i izuzetno naporan rad koji daje odlične rezultate na svim poljima. Ono što sam kroz dve decenije, uz podršku kolega, činio na nacionalnom i regionalnom nivou doživelo je izuzetno priznanje mojim izborom za potpredsednika BBA odnosno postavljanjem rame uz rame sa predsednikom Turske badminton federacije, jednog od najrazvijenijih i najuticajnijih evropskih saveza. Prijemom Hrvatske u članstvo naša balkanska asocijacija će imati deset članica što predstavlja dvadeset procenata ukupnog članstva Evropske badminton federacije i apsolutno najbrojniju regionalnu federaciju na svetskom nivou. Izuzetno sam ponosan na činjenicu da sam dobio apsolutnu podršku svih balkanskih kolega. Srpskom badmintonu je ukazana velika čast"- izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO BASS i novi potpredsednik BBA.

Dvodnevni sastanci i prateći društveni događaji su protekli u izuzetno konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi. Značaju zvaničnog okupljanja balkanskih država izuzetno je doprinela poseta Paisana Rangsikitphoa, potpredsednika i Justiana Suhandinate, člana borda Svetske badminton federacije (BWF) i kandidata za budućeg predsednika.

Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću predstavnika Srbije na navedenom međunarodnom događaju obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.

 Datum: 12.02.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...