x

Beogradski maraton doo je jedini i isključivi vlasnik projekta Beogradski maraton

Beogradski maraton doo je jedini i isključivi vlasnik projekta Beogradski maraton
Beogradski maraton d.o.o, jedini i isključivi vlasnik idejnog projekta "Beogradski maraton" i vlasnik prava na organizaciju 26. Beogradskog maratona, koji se održava 21.04.2013. godine, izražava zadovoljstvo izuzetno velikim odzivom takmičara koji se prijavljuju na zvaničnoj stranici manifestacije: www.bgdmarathon.org i činjenicom da su se do sada prijavili takmičari iz 22 zemlje sa svih kontinenata. U organizaciji tesno sarađujemo sa Svetskom atletskom federacijom (IAAF) i Međunarodnim udruženjem maratona i uličnih trka (AIMS) kod kojih je Beogradski maraton d.o.o. registrovao manifestaciju Beogradski maraton i imamo punu podršku od njih za organizaciju 26. Beogradskog maratona.

U proteklih 20 godina Beogradski maraton d.o.o. je kroz svoju manifestaciju "Beogradski maraton" doneo gradu pozitivnu promociju u svetu u vrednosti od 50 miliona EUR. Prema istraživanju referentne agencije McCann-Erickson, samo 2009. godine, komercijalna i PR vrednost objava sa "Beogradskog maratona" (u periodu od samo jednog meseca - april) iznosile su 1.8 miliona EUR na nacionalnom nivou. U humanitarne svrhe na "Beogradskom maratonu" u proteklih 20 godina prikupljeno je više miliona EUR.

Na konferenciji za medije koja je održana 12.02.2013. godine u prostorijama Skupštine grada Beograda, Aca Kovačević - gradski sekretar za sport i omladinu i Jovan Šurbatović - predsednik Atletskog saveza Beograda, potvrdili su svoju nameru da na bespravan način preuzmu organizaciju "Beogradskog maratona", zaštićenog autorskog dela kojim isključivo raspolaže Beogradski maraton d.o.o. i počinili krivična dela za koje je zakonom zaprećena kazna zatvorom u trajanju od 3 do 8 godina.
Navedena lica su na konferenciji za medije iznela čitav niz neistina u vezi sa poslovanjem preduzeća, a sa ciljem da nanesu štetu manifestaciji "Beogradski maraton" i njenom vlasniku, preduzeću Beogradski maraton d.o.o.

Beogradski maraton d.o.o. nastavlja organizaciju svoje manifestacije - 26. Beogradski maraton, najznačajnije tradicionalne sportske manifestacije u našoj zemlji i izražava uverenje da će kao i do sada, uspešno sarađivati sa Gradom Beogradom i gradskim službama koje su uvek pružale kvalitetnu logističku podršku tehničkoj organizaciji samog događaja i da ćemo ubrzo potpisati odgovarajući ugovor o saradnji.Datum: 14.02.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...