x

Sportsko druženje velemajstora Avramovića i šahista sa invaliditetom

Sportsko druženje velemajstora Avramovića i šahista sa invaliditetom
Već nekoliko godina Šahovski klub "Pogledi" (klub osoba sa invaliditetom) u saradnji sa Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda, februara meseca organizuje svojevrsna šahovska druženja istaknutih šahista i osoba sa invaliditetom, koja imaju za cilj popularizaciju šaha među pripadnicima ove populacije, posebno dece, i afirmaciju njihovih znanja i mogućnosti.

Naš renomirani šahista, inače selektor muške šahovske reprezentacije, velemajstor Boško Avramović, je u subotu 09. februara posetio Šahovski klub "Pogledi" u Domu za odrasla invalidna lica u Zemunu i tom prilikom odigrao meč - simultanku protiv šahista sa invaliditetom iz Beograda. Meč je bio odigran na 25 tabli a pored članova kluba "Pogledi" učestvovali su i šahisti iz drugih organizacija i udruženja kao i deca sa invaliditetom, među kojima i polaznici škole šaha "Šah bez barijera" koju Klub već četvrtu godinu zaredom organizuje za svoje mlađe sugrađane a uz podršku Skupštine Grada - Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu.

Remizirajući partije sa našim istaknutim velemajstorom, lične istorijske uspehe ostvarili su: Miroslav Nešovanović, Zdenko Polhert, Nikola Đukić i Milenko Pantić.Datum: 11.02.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...