x

Mikec prvi Arsovićeva druga na Evropskim rang listama

Damir Mikec reprezentativac Policajca dobru sezonu završiće na prvom mestu evropske rang liste MK pištoljem. Andrea Arsović (Partizan)  je druga za vazdušnu pušku, a na rang listi objavljenoj 1. decembra za ovo oružje, šesti je kragujevački as Milutin Stefanović! Zorana Arunović je šesta vazdušnim pištoljem, a Jasna Šekarić deseta na listi za ovo oružje. Ivana Maksimović je 11. na listi za MK pušku trostav.
 
Na svetskim rang listama od 1. decembra, najbolji plasman ima Andrea Arsović koja je treća na listi za vazdušnu pušku,  Mikec je šesti na listi za MK pištolj,  deveti je Milutin Stefanović (vazdušna puška), a deseta Zorana Arunović (vazdušni pištolj).

Mikec je ove sezone osvojio zlato u Mariboru na Svetskom kupu  MK pištoljem,  pobedio je na "Velikoj nagradi Huana Karlosa" (MK pištolj),  osvojio je državnu šampionsku titulu vazdušnim pištoljem i pobedio u Kupu Srbije sa oba oružja, slavio je vazdušnim pištoljem na turnirima u Trzinu, Solinu i Belom Manastru i ima dva prva mesta u prva dva Kupa SS Srbije vazdušnim pištoljem!

 U Bundes ligi gađa za Kelham iz Gminda koji je vodeći bez poraza u tri kola. U trećem kolu doneo je poen svojoj ekipi u pobedi od 3:2 protiv Minhena.
- U drugom kolu Kupa Srbije u Novom Sadu prvi put sam na zvaničnom takmičenju gađao novim vazdušnim pištoljem "morini titanijum" i zadovoljan sam rezultatom od 584 kruga. Potom sam u Bundes ligi, gde se gađa na 40 dijabola, imao 386 krugova. U oba kola kupa sam "prebacio" granicu od 580 krugova, jer sam u prvom imao 581 krug.  Iza mene je dobra sezona, ali bilo je i propuštenih prilika. Lično sam više očekivao na Šampionatu sveta u Granadi gde smo bili vrlo blizu ekipnim medaljama.  Naravno, zadovoljan sam jer u novu takmičarsku godinu, u kojoj se nastavlja bitka za olimpijske vize, ulazim kao najbolji na evropskoj rang listi. 

U 2015. olimpijske vize osvajaće se na četiri Svetska kupa: u Čangvonu u Koreji u aprilu, Fort Beningu u SAD i Minhenu u maju i Gabali (Azerbejdžan) u avgustu, na Šampionatu Evrope MK oružjem u Mariboru (od 19. jula do 2. avgusta) i prvim Evropskim  olimpijskim igrama u Bakuu u Azarbejdžanu od 12. do 28. juna.

U Mariboru će se MK puškom trostav za muškarce i žene, MK puškom 60 metaka ležeći za muškarce podeliti po tri vize, a jedna je rezervisana za Baku.  U ovim disciplinama će se na sva četiri Svetska kupa podeliti po dve vize.
Vazdušnom puškom za muškarce i žene u Bakuu će se dodeliti jedna viza i po tri na četiri Svetska kupa.

MK pištoljem za muškrace  i žene u Mariboru će se podeliti po dve vize, u Bakuu po jedna, kao i po dve na četiri Svetska kupa.

Vazdušnim pištoljem za muškarce i žene, dodeliće se po jedna viza u Bakuu i po tri na četiri Svetska kupa.

Poslednje takmičenje na kome će se vaditi olimpijske vize za Rio 2016. za strelce Starog kontinenta  biće Šampionat Evrope od 22. do 28 februara 2016. u Đeru. Podeliće se po tri vize za muškarce i žene vazdušnom puškom i pištoljem.
 
Datum: 03.12.2014. Autor:

PROČITAJTE JOŠ...