x

Pripreme za 26. Beogradski maraton napreduju iznad svih očekivanja

 Pripreme za 26. Beogradski maraton napreduju iznad svih očekivanja

Beogradski maraton d.o.o, jedini i isključivi vlasnik idejnih projekata "Beogradski maraton" i "Dečiji maraton", izražava veliko zadovoljstvo činjenicom da pripreme za 26. Beogradski maraton koji će se održati 21.04.2013. napreduju iznad svih očekivanja. Interesovanje i prijavljivanje učesnika iz zemlje i sveta je rekordno i raste iz dana u dan. Broj zemalja učesnica u ovom trenutku je 27. Prijavljivanje za 26. Beogradski maraton i dalje traje na www.bgdmarathon.org

Dečiji maraton 2013. održaće se 13. aprila u Beogradskom zoološkom vrtu - na tradicionalnom mestu dešavanja najlepše trke u okviru 26. Beogradskog maratona.

Snažnu podršku u organizaciji pružaju nam Svetsko udruženje maratona i uličnih trka (AIMS) i Svetska atletska federacija (IAAF), maratoni u Berlinu, Pragu, Atini, Londonu... kao i veliki broj naših partnera i prijatelja iz svetskog maratonskog pokreta.

Beogradski maraton ima veliku podršku građana Srbije i Republike Srbije, građana Beograda i grada Beograda i interesovanje učesnika za maratonsku, polumaratonsku i Trku zadovoljstva, volonterske i humanitarne akcije je sve veće i veće. Republičke i gradske institucije su uvek bile i ostale pravi oslonac uspešne tehničke organizacije Beogradskog maratona. Svakog dana javljaju nam se kompanije, institucije, organizacije i pojedinci i uključuju se u naše aktivnosti u organizaciji najznačajnije tradicionalne, međunarodne, sportsko-turističko-humanitarne manifestacije u našoj zemlji.

Organizujući Beogradski maraton, ostvarili smo do sada preko 50 miliona EUR pozitivne promocije Beograda i Srbije u zemlji i svetu i više miliona EUR u mnogobrojnim humanitarnim kampanjama. U godinama iza nas, dobrom organizacijom samog događaja, ugostili smo u Beogradu na hiljade učesnika iz inostranstva. Svi oni sami plaćaju svoj put i višednevni boravak u Beogradu.

Trke na 5km, u polumaratonu i maratonu, oduvek su bile samo povod da bar u nekoliko nedelja oko same manifestacije naš glavni grad blista energijom zajedništva. Izvanredna saradnja Beogradskog maratona sa mnogim humanitarnim organizacijama se nastavlja. Zajedno sa Beogradskim sindikatom pozvali smo sve naše ljude da SVIZAJEDNO pomognemo onima kojima naša pomoć treba. Pokrenuli smo humanitarne kampanje za "Život" - udruženje građana za borbu protiv retkih bolesti kod dece, za BELhospice - humanitarnu organizaciju koja potpuno besplatno brine o osobama obolelim od raka u poslednjim danima njihovog života i za SSOSIB - Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd..., a biće još humanitarnih akcija.

Beogradski maraton nije samo najznačajnija tradicionalna, međunarodna, sportsko-turističko-humanitarna manifestacija u regionu, već je i prostrana platforma na kojoj za sve dobronamerne ima dovoljno mesta.Datum: 07.03.2013. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...