Proglašeni najuspešniji sportisti sa invaliditetom Grada Beograda

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je u sredu 26. decembra 2012, u Svečanoj sali Skupštine grada (Stari dvor), pod pokroviteljstvom Telekoma Srbija, održana Svečanost proglašenja najuspešnijih sportista sa invaliditetom grada Beograda za 2012. godinu.

Tom prilikom su dodeljene zahvalnice institucijama, organizacijama i pojedincima koji su doprineli unapređenju sporta osoba sa invaliditetom u Beogradu tokom 2012. godine.

proglaseni-najuspesniji-sportisti-sa-invaliditetom-grada-beograda-za-2012

Priznanja najuspešnijim sportistima i organizacijama dodelili su : Milica Mandić (prvi osvajač zlatne medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama) i gradski sekretar za sport i omladinu - Aca Kovačević.

Svečanost je zvanično otvorio gradski sekretar za socijalnu zaštitu - Nenad Matić.

Predstavnik Telekoma - Ivana Marjanov je najboljim sportistima i mladim nadama, uručila poklon vaučere Telekoma Srbije.

Za najbolju sportistkinju sa invaliditetom grada Beograda u 2012. godini, proglašena je atletičarka Tanja Dragić, paraolimpijska šampionka i Svetska rekorderka u bacanju koplja u kategoriji slabovidih.

Za najboljeg sportistu sa invaliditetom grada Beograda u 2012. godini, proglašen je atletičar Draženko Mitrović, paraolimpijski vicešampion i Svetski rekorder u bacanju diska u kategoriji paraplegičara (F 54).

Plaketa, za izuzetne zasluge u razvoju sporta osoba sa invaliditetom tokom 2012. godine, uručena je i Vlastimiru Goluboviću, treneru Tanje Dragić i Draženka Mitrovića.

Plakete za izuzetno sportsko postignuće u 2012. godini dodeljene su :

- atletičarima : Željku Dimitrijeviću ( Paraolimpijskom i Evropskom šampionu u bacanju čunja), Milošu Grlici, Slobodanu Miletiću i Jovici Brkiću, kao i njihovim trenerima : Jovanu Đukiću, Srđanu Jovoviću i Nemanji Savkoviću.

- strelcima : Živku Papazu i Siniši Vidiću, kao i njihovim trenerima Ivanu Kvasnevskom i Milenku Sebiću.

Plakete za visoko sportsko postignuće u 2012. godini, uručene su:

- atletičarima : Nemanji Dimitrijeviću, Sretenović Dušku i Milenković Petru, kao i njihovim trenerima : Svetlani Borak i Ilić Bojanu

- šahisti Pavlu Dimiću
- strelcima : Radović Sredi, Jokić Rastku i Mirjani Ilić Đuričin, kao i njihovom treneru Pajić Nenadu
- maratoncu Ćurulić Vojislavu
- stonoteniserima : Zorici Popadić i Budimiru Malešiću i njihovom treneru Milošu Đukiću
- parabiciklistima : Đukelić Stefanu, Radukić Zoranu, Glavonjić Milošu, Veršić Dušanu,

Jovanović Danijeli, kao i treneru Đorđević Vladimiru
- plivačima : Zorić Šćepanu i Jovović Ani, kao i njihovim trenerima Hodžić Safetu i Počuča Bojanu

Tradicionalno su dodeljene i plakete za doprinos u radu saradnicima Saveza: Knežević Velimiru, Milanović Jeleni, Stojković Marku, Ćorić Darku, Stojanović Nedi, Drobnjak Darku, Rajić Miroslavu, Rakočević Boži i Linić Suzani.

Ove godine su po prvi put dodeljene i plakete za najredovnije korisnike rekreativnih programa. Plakete su dodeljene: Daić Vesni, Radošević Slobodanu, Spasojević Dejanu, Marisavljević Dušanu, Stamenković Dušanu, Stamatović Andreju, Janković Mihajlu, Mitrović Jovanu, Latas Predragu, Marković Slobodanu, Tomić Milošu, Perišić Ivanu, Despotović Igoru.

Za veliki doprinos u razvoju sporta osoba sa invaliditetom tokom 2012. godine, dodeljena su priznanja i: Sportskom savezu Beograda, Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, Opštini Zvezdara, Dnevnom listu

Na kraju svečanosti je, zahvaljujući firmi "Mega reklam" organizovana izložba umetničkih fotografija fotografa Saše Lazarevića Kornija i njegovih prijatelja.Datum: 28.12.2012. Autor: Aleksandar Vujčić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...