x

Proglašeni najuspešniji sportisti sa invaliditetom Grada Beograda

Proglašeni najuspešniji sportisti sa invaliditetom Grada Beograda
Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je u sredu 26. decembra 2012, u Svečanoj sali Skupštine grada (Stari dvor), pod pokroviteljstvom Telekoma Srbija, održana Svečanost proglašenja najuspešnijih sportista sa invaliditetom grada Beograda za 2012. godinu.

Tom prilikom su dodeljene zahvalnice institucijama, organizacijama i pojedincima koji su doprineli unapređenju sporta osoba sa invaliditetom u Beogradu tokom 2012. godine.

proglaseni-najuspesniji-sportisti-sa-invaliditetom-grada-beograda-za-2012

Priznanja najuspešnijim sportistima i organizacijama dodelili su : Milica Mandić (prvi osvajač zlatne medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama) i gradski sekretar za sport i omladinu - Aca Kovačević.

Svečanost je zvanično otvorio gradski sekretar za socijalnu zaštitu - Nenad Matić.

Predstavnik Telekoma - Ivana Marjanov je najboljim sportistima i mladim nadama, uručila poklon vaučere Telekoma Srbije.

Za najbolju sportistkinju sa invaliditetom grada Beograda u 2012. godini, proglašena je atletičarka Tanja Dragić, paraolimpijska šampionka i Svetska rekorderka u bacanju koplja u kategoriji slabovidih.

Za najboljeg sportistu sa invaliditetom grada Beograda u 2012. godini, proglašen je atletičar Draženko Mitrović, paraolimpijski vicešampion i Svetski rekorder u bacanju diska u kategoriji paraplegičara (F 54).

Plaketa, za izuzetne zasluge u razvoju sporta osoba sa invaliditetom tokom 2012. godine, uručena je i Vlastimiru Goluboviću, treneru Tanje Dragić i Draženka Mitrovića.

Plakete za izuzetno sportsko postignuće u 2012. godini dodeljene su :

- atletičarima : Željku Dimitrijeviću ( Paraolimpijskom i Evropskom šampionu u bacanju čunja), Milošu Grlici, Slobodanu Miletiću i Jovici Brkiću, kao i njihovim trenerima : Jovanu Đukiću, Srđanu Jovoviću i Nemanji Savkoviću.

- strelcima : Živku Papazu i Siniši Vidiću, kao i njihovim trenerima Ivanu Kvasnevskom i Milenku Sebiću.

Plakete za visoko sportsko postignuće u 2012. godini, uručene su:

- atletičarima : Nemanji Dimitrijeviću, Sretenović Dušku i Milenković Petru, kao i njihovim trenerima : Svetlani Borak i Ilić Bojanu

- šahisti Pavlu Dimiću
- strelcima : Radović Sredi, Jokić Rastku i Mirjani Ilić Đuričin, kao i njihovom treneru Pajić Nenadu
- maratoncu Ćurulić Vojislavu
- stonoteniserima : Zorici Popadić i Budimiru Malešiću i njihovom treneru Milošu Đukiću
- parabiciklistima : Đukelić Stefanu, Radukić Zoranu, Glavonjić Milošu, Veršić Dušanu,

Jovanović Danijeli, kao i treneru Đorđević Vladimiru
- plivačima : Zorić Šćepanu i Jovović Ani, kao i njihovim trenerima Hodžić Safetu i Počuča Bojanu

Tradicionalno su dodeljene i plakete za doprinos u radu saradnicima Saveza: Knežević Velimiru, Milanović Jeleni, Stojković Marku, Ćorić Darku, Stojanović Nedi, Drobnjak Darku, Rajić Miroslavu, Rakočević Boži i Linić Suzani.

Ove godine su po prvi put dodeljene i plakete za najredovnije korisnike rekreativnih programa. Plakete su dodeljene: Daić Vesni, Radošević Slobodanu, Spasojević Dejanu, Marisavljević Dušanu, Stamenković Dušanu, Stamatović Andreju, Janković Mihajlu, Mitrović Jovanu, Latas Predragu, Marković Slobodanu, Tomić Milošu, Perišić Ivanu, Despotović Igoru.

Za veliki doprinos u razvoju sporta osoba sa invaliditetom tokom 2012. godine, dodeljena su priznanja i: Sportskom savezu Beograda, Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, Opštini Zvezdara, Dnevnom listu

Na kraju svečanosti je, zahvaljujući firmi "Mega reklam" organizovana izložba umetničkih fotografija fotografa Saše Lazarevića Kornija i njegovih prijatelja.Datum: 28.12.2012. Autor: Aleksandar Vujčić

PROČITAJTE JOŠ...