" /> " />
x

Završen kup nacija u Pečuju

 Završen kup nacija u Pečuju
Mladi srpski reprezentativci, uzrasne kategorije do 13 godina, proteklog vikenda su učestvovali na pozivnom međunarodnom turniru 'Kup nacija 2013' koji je održan u Pečuju (Mađarska).

Reprezentaciju Srbiju su predstavljali: David Josijević, Matija Cupara, Sergej Lukić, Mihailo Tomić, Pavle Mitrašinović, Anja Velemir, Milica Sokolović, Marija Sudimac (takmičari), Milan Barbir i Dragan Antić (treneri).

U izuzetno jakoj konkurenciji preko 70 takmičara iz 9 evropskih država, naši reprezentativci su prikazali dobru igru. Reprezentacija Srbije, čiji su igrači bili u proseku do dve godine mlađi od ostalih učesnika turnira, takmičila se u prvoj grupi sa Danskom, Hrvatskom, Bugarskom i Mađarskom B. U drugoj takmičarskoj grupi nadmetale su se Engleska, Češka, Slovačka, Slovenija i Mađarska A. Nakon mečeva u grupama, najbolja četiri tima su se borila za odličja dok su ostali igrali za plasman od 5. do 10. mesta.

Srbija je turnir počela pobedom nad Bugarskom rezultatom 6:3. U mečevima protiv Hrvatske i Mađarske B našim badmintoncima je nedostajalo sportske sreće. Samo četiri poena su delila Srbiju od plasmana u polufinale i osvajanja bronzane medalje. Oba veoma neizvesna meča su završena rezultatom 5:4 u korist protivnika. Reprezentacija Danske, prestonice evropskog i svetskog badmintona, ubedljivo je savladala orlove. U meču za sedmo mesto, Srbija je izgubila od najbolje mađarske selekcije sa 6:3. Zlatom su se okitili reprezentativci Danske. Srebro je pripalo Češkoj. Treće mesto su podelile Engleska i Hrvatska.

Takmičenje je održano u velelepnoj 'Multialarm' sportskoj dvorani specijalizovanoj za badminton.

'Iako je izostalo osvajanje medalje, zadovoljni smo igrom naših veoma mladih badmintonaca. Učestvovati na pozivnom turniru, na kome, pored ostalih kvalitetnih ekipa, učestvuju i svetske velesile Danska i Engleska, predstavlja priznanje srpskom badmintonu. Posebno raduje činjenica da, uz izuzetno pozitivnu atmosferu, srpski juniori nastupaju iz takmičenja u takmičenje sa više samopouzdanja. Ono što je prednost mladih generacija je mogućnost koju im Badminton savez Srbije pruža da se razvijaju u adekvatnom sportskom ambijentu.' - izjavio je Milan Barbir, trener reprezentativnih selekcija svih uzrasnih kategorija.

Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na navedenom međunarodnom događaju obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.


Datum: 15.01.2013. Autor: Predrag Vuković

PROČITAJTE JOŠ...