x

Sportsko druženje velemajstora i šahista sa invaliditetom

Sportsko druženje velemajstora i šahista sa invaliditetom
Već nekoliko godina Šahovski klub "Pogledi" ( klub osoba sa invaliditetom ) u saradnji sa Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda, februara meseca organizuje svojevrsna šahovska druženja istaknutih šahista i osoba sa invaliditetom, koja imaju za cilj popularizaciju šaha među pripadnicima ove populacije, posebno dece, i afirmaciju njihovih znanja i mogućnosti.

Naš renomirani šahista, inače selektor muške šahovske reprezentacije, velemajstor Boško Avramović, će u subotu 09. februara posetiti Šahovski klub "Pogledi" u Domu za odrasla invalidna lica u Zemunu i tom prilikom odigrati meč - simultanku protiv šahista sa invaliditetom iz Beograda.

Ova šahovsko druženje započeće u 10.00 časova. Meč će biti odigran na 30 tabli a pored članova kluba "Pogledi" učestvovaće i šahisti iz drugih organizacija i udruženja kao i deca sa invaliditetom, među kojima i polaznici škole šaha "Šah bez barijera" koju Klub već četvrtu godinu zaredom organizuje za svoje mlađe sugrađane a uz podršku Skupštine Grada - Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu.


Datum: 07.02.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...