Stankoviću "Velika nagrada Niša"

N/A
Marko Stanković biciklista kraljevačog CCN Metalca pobedio je u kategoriji elita poslednju trku Lige Srbije u drumskom biciklizmu, 38. "Veliku nagradu Niša - memorijal Toma Blagojević" koju su, pod pokroviteljtsvom Grada Niša, uspešno organizovali biciklistički radnici iz kluba Železničar MBN  predvođeni Miroljubom Krstićem.

Na cilju posle 112 km Stanković je odsprintao Marka Danilovića iz čačanskog Borca dok je treće mesto zauzeo Goran Šmelcerović (Radnički, Kragujevac) prošlogodišnji pobedik ove trke.

Vodeći u generalnom plasmanu Lige Srbije Ivan Stević (OBK Beograd) stigao je četvrti odsprintavši grupu u kojoj je bio i njegov najopasniji rival  Esad Hasanović iz kragujevačkog Radničkog i posle 2009. ponovo pobedio u prestižnom domaćem takmičenju. Stević je u sedam trka  dva puta pobedio i po jednom bio drugi i treći. Dve pobede ima i durgoplasirani Esad Hasanović i po jednu Marko Stanković  i Jovan Zekavica (Borac).

Na istoj stazi, ogledali su se i juniori. Partizanov omladinac Dušan Kalaba pobedio je ispred druga iz kluba Luke Kotura i Milana Bogdanovića Železničara MBN. Kalaba je ovom pobedom okrunio i trijumf u generalnom plasmanu. U osam trka Lige Srbije pobedio je četiri puta, a  dva puta je bio drugi.

Dušan Rajović (CCN Metalaca) pobedio je u kadetskoj trci na 48 km i potvrdio titulu u geenralnom plasmanu. U Nišu je bio brži od druga iz kluba Andrije Čukića i Nikole Rosića iz Šumadije Biro plan (Aranđelovac). Rajoviću je ovo četvrta pobeda u osam trka.

Saša Utvić iz S tima (Sombor) slavio je u trci mlađih kadeta  na 32 km ispred Andrije Joksimovića (Partizan) i Stefana Ilića (CCN Metalaca). Na postolju nije bilo pobedndika u generalnom plasmanu Nemanja Stojanovića iz CCN Metalca koji je sačuvao prvo mesto pošto ni jedan vozač pobedničkog trija nije bio u konkurenciji...

Najbolji poletarac (trka nije bila za ligu) na 11 km bio je Teodor Bajević Stanković iz Avalskog sokola (Beograd) ispred Admira Kolašinca (Trnava, Novi Pazar) i Stefana Grgurova (S tim, Sombor).
Datum: 14.10.2013. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...