x

Kvalifikacione utakmice za plasman na EP u Danskoj 2014.


Muška seniorska reprezentacija Srbije igra dve kvalifikacione utakmice sa selekcijom Austrije, za plasman na Evropsko prvenstvo u Danskoj 2014. Prva utakmica će se igrati u sredu, 3. aprila 2013. godine, u Gracu sa početkom u 20.25 sati, a druga u nedelju, 7. aprila 2013. godine, u Zrenjaninu u 18.30 sati.

Selektor muške rukometne reprezentacije Veselin Vuković, objavio je spisak kandidata za kvalifikacione mečeve sa Austrijom. Na spisku selektora nalaze se golmani Darko Stanić, Stanko Abadžić, Tibor Ivanišević i Mihailo Radovanović. Leva krila, Ivan Nikčević, Nemanja Ilić, Filip Marjanović i Dobrivoje Marković, dok će na poziciji desnih krila biti Rajko Prodanović, Darko Đukić i Bogdan Radivojević. Pivotmeni, Alem Toskić, Živan  Pešić, Bojan Beljanski i Mijajlo Marsenić. Bekovi, Momir Ilić, Žarko Šešum, Momir Rnić, Miloš Dragaš, Draško Nenadić, Nenad Vučković, Uroš Mitrović, Marko Krsmančić, Luka Mitrović, Marko Vujin, Ivan Stanković, Nemanja Zelenović i Ljubomir Jošić.

Reprezentacija Srbije do sada je odigrala dve utakmice i u obe zabeležila pobede. Sa selekcijom Rusije sastala se 31. oktobra 2012. godine i zabeležila pobedu 30:29, a 4. novembra 2012. godine  pobedila je i selekciju Bosne i Hercegovine rezultatom 24:21.

Naša reprezentacije nalaze se u grupi 7 sa selekcijama Rusije, Bosne i Hercegovine i Austrije. Nakon najavljena dva susreta sa selekcijom Austrije, reprezentaciju očekuju mečevi ponovo sa Rusijom, 12. Juna, a neposredno posle toga i sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.Datum: 25.03.2013. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...