KPS ATB gostuje na Mountainbording weekend Užice
Dugogodišnje iskustvo u vožnji planinskog skejtborda, vođenju Kluba "ATB" Novi Sad i organizovanju tradicionalne manifestacije "Izazov u planinskom skejtbordu", iznedrilo je profesionalne vozače i evropske vicešampione, velike zaljubljenike u adrenalin, brzinu i prašinu upravo u Vojvodini i Novom Sadu. Članovi KPS "ATB" su na fruškogorskim padinama izgradili jednu od najdužih (700 m) i najbržih (preko 50 km/h) staza u svetu i uspeli da se stave na poziciju domaćina 1. Svetskog prvenstva u planinskom skejtbordu u border krosu (6. i 7. septembar 2013).

Sve to doprinelo je pozivu Vodičkog Udruženja Kapedunum iz Užica da se najbolji novosadski vozači "daske za sve terene" predstave Užičanima, inače velikim zaljubljenicima u snowboard.

"Sama pomisao da se neko bavi mountainboardom u Srbiji, dovela nas je do direktora KPS "ATB" Slobodana Banovića na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu i nije nam trebalo mnogo da se dogovorimo o dolasku njegove ekipe u Užice. Kako Užice ima dosta snowboardera, a snega samo 3 meseca, ideja o celogodišnjoj vožnji daske u našim planinskim predelima je naišla na oduševljenje kod boardera u Užicu" - kaže Marko Ristovski, predsednik i jedan od osnivača Vodičkog Udruženja Kapedunum.

"Odlazak "ATB" Kluba u Užice je značajan iz više razloga: popularizacija sporta izvan grada Novog Sada, aktiviranje što više vozača u Srbiji, jačanje samog sporta, organizovanje trka unutar naše zemlje, a samim tim i povećanje broja vozača koji bi predstavljali Srbiju na evropskim takmičenjima! Ovo je svakako i veliki korak ka podizanju prve Down Hill staze u Srbiji na Tari!" - dodaje direktor KPS "ATB", Banović.

Sam događaj "MOUNTAINBOARDING WEEKEND UŽICE" sve zaljubljenike u ekstremne sportove očekuje 6. i 7. aprila 2013. godine, u Užicu na mestu koje se zove Veliki Park.

"Klub ATB Novi Sad u aprilu gostuje u Užicu radi promovisanja mountainboardinga i najave 1. Svetskog prvenstva u Bukovcu! Pozivam sve Užičane da natrpaju sunđere u pantalone, dođu, probaju dasku za sve terene i osete čari ovog prelepog sporta!!!" - poručuje Banović.

Uskoro više informacija o samom programu užičkog Montainboarding vikenda.Datum: 12.03.2013.
Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ 1. Svetski izazov u planinskom skejtb...
+ B-boy Goofy pobednik 1. Red Bull BC O...
+ Biciklisti pozvali vozače na solidar...
+ 5. Beogradska trka Deda Mrazeva
+ Amela Terzić na Ženskoj trci 2011

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...