x

KPS ATB gostuje na Mountainbording weekend Užice

KPS ATB gostuje na Mountainbording weekend Užice
Dugogodišnje iskustvo u vožnji planinskog skejtborda, vođenju Kluba "ATB" Novi Sad i organizovanju tradicionalne manifestacije "Izazov u planinskom skejtbordu", iznedrilo je profesionalne vozače i evropske vicešampione, velike zaljubljenike u adrenalin, brzinu i prašinu upravo u Vojvodini i Novom Sadu. Članovi KPS "ATB" su na fruškogorskim padinama izgradili jednu od najdužih (700 m) i najbržih (preko 50 km/h) staza u svetu i uspeli da se stave na poziciju domaćina 1. Svetskog prvenstva u planinskom skejtbordu u border krosu (6. i 7. septembar 2013).

Sve to doprinelo je pozivu Vodičkog Udruženja Kapedunum iz Užica da se najbolji novosadski vozači "daske za sve terene" predstave Užičanima, inače velikim zaljubljenicima u snowboard.

"Sama pomisao da se neko bavi mountainboardom u Srbiji, dovela nas je do direktora KPS "ATB" Slobodana Banovića na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu i nije nam trebalo mnogo da se dogovorimo o dolasku njegove ekipe u Užice. Kako Užice ima dosta snowboardera, a snega samo 3 meseca, ideja o celogodišnjoj vožnji daske u našim planinskim predelima je naišla na oduševljenje kod boardera u Užicu" - kaže Marko Ristovski, predsednik i jedan od osnivača Vodičkog Udruženja Kapedunum.

"Odlazak "ATB" Kluba u Užice je značajan iz više razloga: popularizacija sporta izvan grada Novog Sada, aktiviranje što više vozača u Srbiji, jačanje samog sporta, organizovanje trka unutar naše zemlje, a samim tim i povećanje broja vozača koji bi predstavljali Srbiju na evropskim takmičenjima! Ovo je svakako i veliki korak ka podizanju prve Down Hill staze u Srbiji na Tari!" - dodaje direktor KPS "ATB", Banović.

Sam događaj "MOUNTAINBOARDING WEEKEND UŽICE" sve zaljubljenike u ekstremne sportove očekuje 6. i 7. aprila 2013. godine, u Užicu na mestu koje se zove Veliki Park.

"Klub ATB Novi Sad u aprilu gostuje u Užicu radi promovisanja mountainboardinga i najave 1. Svetskog prvenstva u Bukovcu! Pozivam sve Užičane da natrpaju sunđere u pantalone, dođu, probaju dasku za sve terene i osete čari ovog prelepog sporta!!!" - poručuje Banović.

Uskoro više informacija o samom programu užičkog Montainboarding vikenda.Datum: 12.03.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...