Dodela nagrada za najbolje sportske vazduhoplovce Zlatni orao za 2012.

Vazduhoplovni savez Srbije  poziva vas na dodelu nagrada najboljim sportistima u padobranstvu, paraglajdingu, vazduhoplovnom jedriličarstvu, raketnom i vazduhoplovnom modelarstvu, motornom letenju i balonarstvu. U utorak, 5. marta u 12 časova, u restoranu "Aeroklub" (Uzun Mirkova 4) biće uručene i dve najprestižnije nagrade u vazduhoplovstvu - statue "Zlatni orao" za letačku i neletačku granu vazduhoplovnog sporta.

Statua "Zlatni orao" najprestižnija je nagrada koju jedan vazduhoplovni sportista može da osvoji i dodeljuje se za rezultate postignute u prethodnoj godini. Statuu "Zlatni orao", koju mnogi smatraju krunom karijere, Vazduhoplovni savez Srbije (VSS) dodeljuje najboljim poklonicima neba i visina još od 1957. godine.

Na svečanosti proglašenja sportiste godine, Vazduhoplovni savez Srbije dodeliće prvoplasiranim sportistima u svakoj grani sporta plakete "Zlatni orao", a drugoplasiranim i trećeplasiranim diplome "Zlatni orao". Sportisti koji su u 2012. godini postavili nove nacionalne rekorde, na ovoj svečanosti primiće diplome i medalje rekorda.

Pored dodele nagrada najboljim sportistima u prethodnoj godini, VSS će dodeliti i nagrade Zlatne plakete, koje se dodeljuju najboljim sportskim radnicima koji su dugogodišnjim radom i posvećenošću doprineli razvoju vazduhoplovstva. Pored toga, biće uručene i dve nagrade koje je Svetska vazduhoplovna federacija (FAI) dodelila pojedincima i klubovima koji rade u okviru Saveza.

Vazduhoplovni savez Srbije je nacionalna sportska organizacija koja okuplja sledeće vazduhoplovne grane: paraglajding, padobranstvo, ultralako letenje, motorno letenje, balonarstvo, modelarstvo (raketno i vazduhoplovno) i vazduhoplovno jedriličarstvo.Datum: 04.03.2013.
Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Nagrađeni zlatni vazduhoplovci
+ B-boy Goofy pobednik 1. Red Bull BC O...
+ 1. Svetski izazov u planinskom skejtb...
+ Biciklisti pozvali vozače na solidar...
+ 5. Beogradska trka Deda Mrazeva
+ Amela Terzić na Ženskoj trci 2011

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...