x

Dodela nagrada za najbolje sportske vazduhoplovce Zlatni orao za 2012.


Vazduhoplovni savez Srbije  poziva vas na dodelu nagrada najboljim sportistima u padobranstvu, paraglajdingu, vazduhoplovnom jedriličarstvu, raketnom i vazduhoplovnom modelarstvu, motornom letenju i balonarstvu. U utorak, 5. marta u 12 časova, u restoranu "Aeroklub" (Uzun Mirkova 4) biće uručene i dve najprestižnije nagrade u vazduhoplovstvu - statue "Zlatni orao" za letačku i neletačku granu vazduhoplovnog sporta.

Statua "Zlatni orao" najprestižnija je nagrada koju jedan vazduhoplovni sportista može da osvoji i dodeljuje se za rezultate postignute u prethodnoj godini. Statuu "Zlatni orao", koju mnogi smatraju krunom karijere, Vazduhoplovni savez Srbije (VSS) dodeljuje najboljim poklonicima neba i visina još od 1957. godine.

Na svečanosti proglašenja sportiste godine, Vazduhoplovni savez Srbije dodeliće prvoplasiranim sportistima u svakoj grani sporta plakete "Zlatni orao", a drugoplasiranim i trećeplasiranim diplome "Zlatni orao". Sportisti koji su u 2012. godini postavili nove nacionalne rekorde, na ovoj svečanosti primiće diplome i medalje rekorda.

Pored dodele nagrada najboljim sportistima u prethodnoj godini, VSS će dodeliti i nagrade Zlatne plakete, koje se dodeljuju najboljim sportskim radnicima koji su dugogodišnjim radom i posvećenošću doprineli razvoju vazduhoplovstva. Pored toga, biće uručene i dve nagrade koje je Svetska vazduhoplovna federacija (FAI) dodelila pojedincima i klubovima koji rade u okviru Saveza.

Vazduhoplovni savez Srbije je nacionalna sportska organizacija koja okuplja sledeće vazduhoplovne grane: paraglajding, padobranstvo, ultralako letenje, motorno letenje, balonarstvo, modelarstvo (raketno i vazduhoplovno) i vazduhoplovno jedriličarstvo.Datum: 04.03.2013. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...