x

Badminton reprezentacija Srbije na okupu

Badminton reprezentacija Srbije na okupu

Prva epizoda nove prakse u stručnom radu sa srpskom badminton reprezentacijom ustanovljena od ove godine imala je svoju premijeru u nedelju, 3. februara 2013. Pod dirigentskom palicom glavnog trenera reprezentacije Milana Barbira i pomoćnog trenera Dragana Antića najbolji seniori i juniori uzrasta do 19 godina okupili su se u Tehničkoj školi u Železniku gde su odradili jednodnevni program u pripremama na nastavak, veoma zahtevne, sezone. Na prvoj akciji ovog tipa, kojom je kordinisao Radomir Jovović, Barbir i Antić su na raspolaganju imali seniorske reprezentativce Milicu Simić, Ivanu Maksimović, Minu Lakić, Igora Bjelana, Iliju Pavlovića, Borka Petrovića, Miodraga Kaličanina i Nikolu Arsića, te juniorske članove nacionalnog tima Sofiju Milošević, Dragoslava Petrovića, Jovana Babajića i Ivana Vujoševića.

Po rečima prvog stratega srpske badminton reprezentacije Barbira zajednički trening je protekao u izuzetno radnoj atomsferi a glavni cilj ovakih akcija pored stručnog rada jesu i podizanje, već visokog, timskog duha unutar nacionalnog tima na još viši nivo i pravovremeno uključivanje juniora u sve ono što će ih očekivati u seniorskoj konkurenciji.

Pored samih treninga ova okupljanja ćemo koristiti i za praćenje i analizu tehničko-taktičko-fizičkog dostignuća reprezentativaca koja se evidentiraju u pojedinačnim kartonima igrača na tromesečnom nivou. Na ovaj način se stimulišu i usmeravaju, kako igrači tako i treneri, za rad u matičnim klubovima - kazao je Milan Barbir.

Datum: 06.02.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...