x

Održan peti B turnir - BGD 2012

Održan peti B turnir - BGD 2012
U organizaciji Badminton kluba Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, uz podršku Badminton saveza Beograda, Badminton saveza Srbije i kompanija YONEX i Tin šped iz Beograda, u subotu 24. novembra u sportskim salama Tehničke škole u Železniku održan je 'PETI B TURNIR - BGD 2012'.

Na zvaničnom takmičenju, koje se nalazi u kalendaru Badminton saveza Srbije i boduje se za nacionalne B rang liste, učešće su uzeli predstavnici sedam badminton centara: BK 'Beograd' i 'Clear' iz Beograda, BK 'Ekstaza' iz Latkovića, BK 'Pančevo' i BK 'Dinamo' iz Pančeva, BK 'Ravens - KG' iz Kragujevca i 'Žarko Zrenjanin' iz Zrenjanina. Takmičenje je održano u konkurencijama muškaraca i žena pojedinačno.

Na izuzetno dobro organizovanom 'PETOM B TURNIRU - BGD 2012', zlatnim medaljama su se okitili Mirjana Vasić iz Badminton kluba 'Ravens - KG' iz Kragujevca i Ivan Kovačević iz Badminton kluba 'Pančevo'. Srebrne medalje su pripale Milici Uskoković iz Badminton kluba 'Pančevo' dok je vicešampionsku titulu u Zrenjanin odneo Darko Carić. Treće mesto je pripalo Sofiji Karanović iz BK 'Pančevo' i Mariji Bulatović iz BK 'Clear' iz Beograda. Kod muškaraca su se bronzanim odličjima okitili Predrag Filipović iz BK 'Beograd' i Goran Jelesijević iz BK 'Dinamo' iz Pančeva.

Nacionalna takmičarska sezona nastavlja se narednog vikenda održavanjem tradicionalnog 'Otvorenog juniorskog prvenstva Kruševca 2012' na kome će se takmičiti najbolji juniori u kategorijama do 11, 13, 15 i 17 godina.
Datum: 27.11.2012. Autor: Predrag Vuković

PROČITAJTE JOŠ...