x

U Novom Sadu odigrana prijateljska utakmica u fleg fudbalu za žene

U Novom Sadu odigrana prijateljska utakmica u fleg fudbalu za žene
Novosadske Hattrick Vojvotkinje su prvi ženski klub američkog fudbala na Balkanu. U septembru su osvojile 2. mesto na prvom turniru u beskontaktnom američkom fudbalu u Srbiji, koji je bio u znaku "Bitke za bebe".

Hattrick Vojvotkinje su ovog puta bile domaćin Vučicama iz Beograda, i nakon veoma neizvesne prijateljske utakmice, novosadski Klub je ipak odneo pobedu. Prve su poentirale Vučice, a prvo poluvreme je završeno rezultatom 27:26 za Vojvotkinje. Pred sam kraj drugog poluvremena, nakon 2 presečene lopte, Vojvotkinje odnose pobedu rezultatom 53:38.
u-novom-sadu-odigrana-prijateljska-utakmica-u-fleg-fudbalu-za-zene

Interesantno je spomenuti da su, po prvi put, na teren izašle i devetogodišnja Željana, koja je bila na mestu jedog od startnih kornerbekova Vojvotkinja, 12-godišnja Dragana na mesto risivera, kao i 39-godišnja Danijela, koja je bila na poziciji lajnbekera.
u-novom-sadu-odigrana-prijateljska-utakmica-u-fleg-fudbalu-za-zene-2

"Moram priznati da je ovo bila jedna odlična utakmica protiv beogradskih Vučica gde su i Vojvotkinje i Vučice pokazale šta i koliko znaju, spremnost i požrtvovanost na terenu. Drago mi je što je utakmica bila prijateljska, pa smo samo zagrevanje pred utakmicu odradile sve zajedno i koliko toliko se upoznale sa devojkama iz protivničkog tima. Atmosfera je bila sjajna, mimo prisutnosti velike količine adrenalina, ovo je bio primer zdravog sportskog nadmetanja i takmičenja." kaže lajnbeker Vojvotkinja, Sandra Delić.Datum: 19.12.2012. Autor: Mia Bajin

PROČITAJTE JOŠ...