Izbori u Vazduhoplovnom savezu Srbije

Komisija za utvrđivanje nominacija za kandidata za predsednika Vazduhoplovnog saveza Srbije uvrdila je da je do roka za podnošenje prijava (31.10.2012) članstvo Saveza predložilo dvojicu kandidata za ovu poziciju - Labuda Bulatovića i Gorana Kreclovića.

Gorana Kreclovića predložilo je šest klubova, dok je za Labuda Bulatovića stigla nominacija od strane 30 klubova. Obzirom da je Statutom Vazduhoplovnog saveza Srbije predviđeno da se u dalji proces izbora može uputiti samo kandidat koga nominuje deset ili više redovnih članova (klubova), komisija je zaključila da Kreclović ne ispunjava neophodne uslove za kandidata za predsednika Saveza.

Labud Bulatović, koji je poslednje četiri godine bio na čelu Saveza kao njegov predsednik, izjavio je da će prihvatiti kandidaturu i da će članstvo moći da glasa za njega na izbornoj skupštini koja je zakazana za 20. novembar.

"Poslednje četiri godine bile su veoma naporne i uložili smo mnogo truda i vremena da sportsko vazduhoplovstvo vratimo na pravo mesto u ovoj državi. To se vidi po tome što su naši sportisti doneli desetine pehara i medalja sa Evropskih i Svetskih prvenstava od 2008. godine do danas, jer je Savez odlučio da svom snagom finansira odlazak reprezentacija u vazduhoplovnom i raketnom modelarstvu, padobranstvu, paraglajdingu, jedriličarstvu, balonarstvu, motornom i ultralakom letenju na  prestižna takmičenja širom sveta. Takođe, u ovom periodu, organizovali smo u Srbiji više od 15 Svetskih i Evropskih prvenstava za četiri godine u različitim vazduhoplovnim sportovima", rekao je Bulatović.

Zahvaljujući intenzivnom radu na razvoju vazduhoplovstva u Srbiji, Svetska vazduhoplovna federacija odlučila je da našem nacionalnom savezu ukaže i dodeli Srbiji organizaciju Evropskog prvenstva u modelarstvu i Svetskog kupa u paraglajdingu 2013. godine, dok je za 2014. godinu Srbija dobila pravo da organizuje dva Evropska prvenstva u paraglajdingu. Srbija se priprema i za organizaciju Svetskih prvenstava u vazduhoplovnom jedriličarstvu, ultralakom letenju i balonarstvu u 2015. godini.
Datum: 05.11.2012. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...