x

Seniori otputovali na SP u veslanju u Južnoj Koreji

Seniori otputovali na SP u veslanju u Južnoj Koreji
Na Svetskom prvenstvu za seniore u Južnoj Koreji (25. avgust - 1. septembar 2013) Srbiju će predstavljati dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, ženski dvojac bez kormilara Ivana Filipović, Iva Obradović i četverac bez kormilara Miloš Tomić, Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar.

Seniorska veslačka reprezentacija Srbije u petak, 16. avgusta 2013, u 13 časova sa beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla", preko Dubaija i Seula odputovala je za Čungju (Južna Koreja) koji će od 25. avgusta do 1. septembra biti domaćin Svetskog prvenstva. Na najjačem i najznačajnijem veslačkom takmičenju u 2013, kojim će ujedno biti stavljena tačka na međunarodnu sezonu u ovoj godini, Srbiju će predstavljati 10 takmičara u četiri čamca.

U disciplini dvojac bez kormilara imaćemo predstavnike u obe konkurencije. Evropski prvaci iz Sevilje Nenad Beđik i Nikola Stojić ogledaće se u konkurenciji 21 najbolje svetske posade, dok će osvajačica zlata u skifu na Mediteranskim igrama u Turskoj Iva Obradović veslati sa Ivanom Filipović, s kojom je u Plovdivu 2011. postala vicešampionka Starog kontinenta u dubl skulu. U konkurenciji ženskih dvojaca bez kormilara prijavljeno je 14 čamaca. U dubl skulu za svetske medalje boriće se 18 posada među kojima su i Marko Marjanović i Aleksandar Filipović, srebrni sa MI u Turskoj. Četvrtu srpsku posadu u Južnoj Koreji činiće četverac bez kormilara koji je pretrpeo jednu izmenu u odnosu na Evropsko prvenstvo u Sevilji. Umesto Miljana Vukovića u čamcu će se, pored Radoja Đerića, Miloša Vasića, osvajača bronze u dvojcu bez kormilara na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore u Austriji, i Gorana Jagara, naći i iskusni Miloš Tomić (33), prošlogodišnji "lakić". Pored našeg u Čungjuu će veslati još 16 najboljih svetskih teških četveraca.

- Svi reprezentativci su po planu odradili završne pripreme za šlagort sezone. Nismo imali većih zdrastvenih problema i maksimalno spremni putujemo u Južnu Koreju. Ostaje nam kada stignemo još nedelju dana aklimatizacije i adaptacije budući da je vremenska razlika između Srbije i Južne Koreje šest sati. Konkurencija je žestoka ali verujem u naše posade i očekujem da u Čungjuu, pre svega, postignu svoja najbolja ovogodišnja ostvarenja. Za koji plasman bi to bilo dovoljno ostaje da se vidi - kazao je Nebojša Ilić, selektor veslačke reprezentacije Srbije pred put u Južnu Koreju.

Pored Ilića u stručnom štabu srpske reprezentacije biće i treneri posada Saša Mimić, Dejan Guslov i Oleksandr Fedotov kao i fizioterapeut Branko Todorović. Na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, prvom u ovoj zemlji a, takođe, prvom na azijskom kontinentu posle osam godina i SP u Japanu 2005, učestvovaće 871 takmičara iz 73 zemalja. Uporedo će biti održano i Svetsko prvenstvo za osobe sa invaliditetom na kojem će učestvovati gotovo 100 takmičara.
Datum: 19.08.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...