Državni sekretar za sport sa predstavnicima Beogradskog maratona

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić sastao se u sredu, 28. novembra sa predstavnicima i predsednikom Beogradskog maratona proslavljenim košarkašem Aleksandarom Đorđevićem, u cilju razmatranja strateških pravaca organizacije i razvoja Beogradskog maratona i drugih manifestacija koje organizuje to preduzeće.
"Manifestacije i događaji koje organizuje preduzeće Beogradski maraton sadrže osnovne principe Strategije razvoja sporta u Srbiji, koju je usvojilo naše ministarstvo. Maraton je sinonim za fer-plej i solidarnost i pomaže popularizaciji sporta i zdravih stilova života, što je jedan od ciljeva Ministarstva omladine i sporta ", istakao je Državni sekretar.

Prema njegovim rečima, ministarstvo i preduzeće Beogradski maraton nastaviće dosadašnju uspešnu saradnju, da bi i u budućnosti prave vrednosti bile prepoznate, u cilju razvoja sporta.

Aleksandar Đorđević je izrazio zadovoljstvo zbog sastanka sa Državnim sekretarom, sa kojim se, kako je istakao saglasio o stanju i problemima u našem sportu.

"Vrhunski sportisti lako nađu zajednički jezik, pogotovo kada podrazumevaju timski rad i kada su spremni da preuzmu odgovornost i rešavaju probleme. Vidim da su ministarka Alisa Marić i Državni sekretar puni energije i želje da stvari pomere na bolje. Želim im puno sreće u tome i imaju moju punu podršku," kazao je Đorđević.

Preduzeće Beogradski maraton tokom godine organizuje: Beogradski maraton Dečiji maraton, Žensku trku i Beogradsku trku kroz istoriju, u cilju razvoja i promocije vrhunskog i rekreativnog, dečijeg i ženskog sporta, sporta u policiji, vojsci i u kategoriji stanovništva sa posebnim potrebama, promocije Srbije i njenih kulturno-istorijskih znamenitosti u svetu, predstavljanja i razvoja turističke privrede u Srbiji, kao i u funkciji razvoja drugih programa poput humanitarnih, obrazovnih i stručnih i uključivanju mladih u sistem volontiranja i upravljanja u sportu.
Datum: 27.11.2012. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...