x

Državni sekretar za sport sa predstavnicima Beogradskog maratona

Državni sekretar za sport sa predstavnicima Beogradskog maratona
Državni sekretar za sport Predrag Peruničić sastao se u sredu, 28. novembra sa predstavnicima i predsednikom Beogradskog maratona proslavljenim košarkašem Aleksandarom Đorđevićem, u cilju razmatranja strateških pravaca organizacije i razvoja Beogradskog maratona i drugih manifestacija koje organizuje to preduzeće.
"Manifestacije i događaji koje organizuje preduzeće Beogradski maraton sadrže osnovne principe Strategije razvoja sporta u Srbiji, koju je usvojilo naše ministarstvo. Maraton je sinonim za fer-plej i solidarnost i pomaže popularizaciji sporta i zdravih stilova života, što je jedan od ciljeva Ministarstva omladine i sporta ", istakao je Državni sekretar.

Prema njegovim rečima, ministarstvo i preduzeće Beogradski maraton nastaviće dosadašnju uspešnu saradnju, da bi i u budućnosti prave vrednosti bile prepoznate, u cilju razvoja sporta.

Aleksandar Đorđević je izrazio zadovoljstvo zbog sastanka sa Državnim sekretarom, sa kojim se, kako je istakao saglasio o stanju i problemima u našem sportu.

"Vrhunski sportisti lako nađu zajednički jezik, pogotovo kada podrazumevaju timski rad i kada su spremni da preuzmu odgovornost i rešavaju probleme. Vidim da su ministarka Alisa Marić i Državni sekretar puni energije i želje da stvari pomere na bolje. Želim im puno sreće u tome i imaju moju punu podršku," kazao je Đorđević.

Preduzeće Beogradski maraton tokom godine organizuje: Beogradski maraton Dečiji maraton, Žensku trku i Beogradsku trku kroz istoriju, u cilju razvoja i promocije vrhunskog i rekreativnog, dečijeg i ženskog sporta, sporta u policiji, vojsci i u kategoriji stanovništva sa posebnim potrebama, promocije Srbije i njenih kulturno-istorijskih znamenitosti u svetu, predstavljanja i razvoja turističke privrede u Srbiji, kao i u funkciji razvoja drugih programa poput humanitarnih, obrazovnih i stručnih i uključivanju mladih u sistem volontiranja i upravljanja u sportu.
Datum: 27.11.2012. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...