x

Uspešno realizovan 17. Asiks Dunavski polumaraton

Uspešno realizovan 17. Asiks Dunavski polumaraton
U Apatinu je održan 17. Asiks Dunavski polumaraton, 3. CISM Apatin polumaraton - Regionalno vojno prvenstvo u polumaratonu pod okriljem Međunarodnog saveta za vojne sportove, 1. Prvenstvo Vojske Srbije i Otvoreno prvenstvo Vojvodine za veterane.
Na startu polumaratona pojavio se  rekordan broj od preko 300 takmičara iz BiH, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, SAD, Češke, Kanade, Austrije, Norveške i Srbije, među kojima su nastupili i pripadnici Oružanih snaga iz 7 zemalja. Znak za start trke označio je generalni sekretar ASS, Slobodan Branković.

Junaci dana u Apatinu, bili su Anđelko Rističević iz beogradskog Partizana koji je ubedljivo pobedio u sveukupnom plasmanu i oborio rekord staze sa rezultatom 1:09:42 (stari rekord držao je Saša Stolić, 1:09:50), i profesionalni vojnik sportskog voda Mariana Čegar Lukić (rezultat 1:25:17) koja je pobedila u sveukupnom plasmanu 17. Asiks Dunavskog polumaratona, u konkurenciji za 3. regionalno vojno prvenstvo, prvo mesto na 1. prvenstvu Vojske Srbije, prvo mesto ekipno na regionalnom vojnom sa ženskom reprezentacijom Vojske Srbije (zajedno sa Natašom Ćulafić i Nevenom Jovanović), dok je u sveukupnom plasmanu za vojno prvenstvo u miks plasmanu (žene i muški) sa reprezentacijom Vojske Srbije (Dejan Popović, Mirko Stanković, Aleksandar Neševski i Nevena Jovanović) zauzela drugo mesto.

U sveukupnom plasmanu Anđelko Rističević, slavio je ispred takmičara iz Oružanih snaga Holandije, Ivana Kaminge (1:11:47) i Pitera van Bekvelda (1:11:57). Profesionalni vojnik sportskog voda, Mariana Čegar Lukić je u sveukupnom plasmanu polumaratona bila ispred predstavnice Holandije, Anelis Home (1:28:17) i trećeplasirane potporučnika Nevene Jovanović iz reprezentacije Vojske Srbije (1:30:43).

U muškoj konkurenciji za 3. CISM regionalno vojno prvenstvo pobedio je predstavnik OS Holandije Ivan Kaminga, ispred sunarodnika Pitera van Bekvelda i predstavnika BiH Zaima Šumana.

U ženskoj konkurenciji za 3. CISM regionalno vojno prvenstvo, Mariana Čegar Lukić, slavila je ispred predstavnice OS Holandije, Anelis Home i predstavnice Vojske Srbije Nevene Jovanović.

U muškoj konkurenciji za 1. prvenstvo Vojske Srbije, slavio je kapetan Dejan Popović ispred profesionalnog vojnika Mirka Stankovića i majora Aleksandra Neševskog.

U ženskoj konkurenciji za 1. prvenstvo Vojske Srbije, pv Mariana Čegar Lukić je slavila ispred drugoplasirane potporučnika Nevene Jovanović i trećeplasirane Nataše Ćulafić (1:32:13).

Ženska ekipa Vojske Srbije (prof. vojnik Mariana Čegar Lukić, potporučnik Nevena Jovanović i prof. vojnik Nataša Jovanović) u ekipnom delu 3. CISM prvenstva, slavila je ispred ekipa OS Holandije i Bugarske.

Muška ekipa Vojske Srbije (kapetan Dejan Popović, prof.vojnik Mirko Stanković, major Aleksandar Neševski i potporučnik Aleksandar Milosavljević) zauzela je drugo mesto, iza ekipe OS Holandije, a ispred ekipe OS Makedonije.

U sveukupnom plasmanu nacija za 3 CISM vojno prevenstvo gde su se bodovala tri najbolja muška i dva najbolja ženska rezultata, reprezentacija Vojske Srbije zauzela je drugo mesto iza prvoplasirane ekipe OS Holandije a ispred trećeplasirane ekipe OS Bugarske.

U izuzetno lepoj i pravoj sportskoj atmosferi, održan je do sada po broju takmičara do sada najmasovniji, uz bogat kulturno zabavni program. Nastup mažoretkinja iz mesta Sonta pokraj Apatina, podigla je atmosferu pred sam start takmičenja. Pri ulasku u cilj takmičari su dočekani u špaliru koji su napravile mažoretkinje.

Na takmičenju je ukupno bodovano 27 kategorija, gde je pored medalja i pehara, najboljim takmičarima, preduzeće Univer.co iz Beograda dodelila Asiks sportsku opremu.

Veliku podršku organizaciji takmičenja pružili su 1. Centar za obuku Sombor na čelu sa komandantom, potpukovnikom Lazarom Ostojićem, pokrajinski Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine, preduzeće Univers co, JP Marina Apatin, Fudbalski klub Apatin, supermarket Lurdi Apatin, diskont pića Slap iz Apatina i Banja Junaković na čelu sa upravnikom Dragomirom Obradovićem.

Suorganizatori takmičenja Ministarstvo odbrana  i Vojska Republike, Opština Apatin, Atletski klub Apatin.
Datum: 22.10.2012. Autor: Goran Čegar

PROČITAJTE JOŠ...