Završeno EP u modelarstvu u Beogradu

Tradicionalno takmičenje koje se godinama unazad održava u Hali 1 Beogradskog sajma (Evropsko prvenstvo vazduhoplovnih modelara), i ove godine je okupilo najbolje modelare Evrope koji se takmiče u kategoriji sobnih modela (F1D). Na upravo završenom takmičenju, najbolji takmičar u seniorskoj konkurenciji je Ivan Treger iz Slovačke, inače svetski rekorder koji je svoj vrhunski rezultat postavio još 2010. godine upravo u Hali 1 Beogradskog sajma kada je njegov model leteo čak 39 minuta i 27 sekundi. Na drugom mestu je mađarski takmičar Zoltan Sukosd, dok je na trećoj poziciji Lutc Šram iz Mađarske. Najbolji seniorski timovi su redom - mađarski, britanski i češki.

Najbolji junior na ovom takmičenju je Ukrainac Denis Zharij, iza njega se plasirao Rumunski takmičar Georg Filip Tatu, dok je na trećoj poziciji takođe ukrainski modelar Dmitri Sednev. Najbolja juniorska ekipa je iz Ukraine, drugoplasirana iz Rumunije, dok je trećepozicioniran bio tim iz Francuske.

Srbiju su na ovom takmičenju predstavljali Slobodan Midić (12. Pozicija), član Aerokluba "Franjo Kluz" iz Zemuna i Slobodan Milić (18. Pozicija), član Aerokluba "Nova Pazova". U organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije, pored velikog broja zemalja i 38 takmičara koji su učestvovali, takmičenje je pratilo i preko 20 merilaca vremena.

Slobodnoleteći modeli su najmasovnija grupacija. Oni lete slobodno na velikim površinama, bez ikakvog uticaja sa strane, a na takmičenjima se meri vreme leta u više startova. Sobni modeli su veoma lagani modeli koji lete u zatvorenom prostoru, tj. velikim salama. Discipline se međusobno razlikuju po dozvoljenim dimenzijama, materijalu i minimalnoj težini.
Datum: 20.08.2013. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...