x

Održan Girls Camp Kragujevac 2013

Održan Girls Camp Kragujevac 2013
Badminton klub Ravens KG u saradnji sa Badminton klubom Clear, a uz podršku Badminton saveza Srbije i Grada Kragujevca, treću godinu zaredom u Kragujevcu je realizovao "Girls camp Kragujevac 2013", međunarodni trenažni badminton kamp koji je proglašen za najbolji projekat u 2012. godini za doprinos razvoju ženskog badmintona u celoj Evropi. Na velikom trenažnom kampu u srcu Šumadije učestvovalo je 30 devojčica do 15 godina iz šest evropskih zemalja koje su vredno radile pod budmin okom Debbie Lynch, iskusnog trenera nacionalnih juniorskih selekcija Danske. Pored srpskih badmintonki i trenera u Kragujevcu su radile i najtalentovaniji igračice i treneri iz Austrije, Češke Republike, Mađarske, Bugarske i Rumunije.

"Učesnice kampa su pet dana imale veoma intenzivne treninge pod dirigentskom palicom vrsnog stručnjaka iz Danske Debbie Lynch, koja je na njih prenela svoja iskustva u radu u najrazvijenijoj badminton. Sjajna Dankinja je izrazila uz veliku želju za dalji razvoj imala i konsultacije sa njihovim trenerima kako bi naučeno u ovom kampu uspešno nadogradili i primenili u daljem razvoju karijere. Veoma gode njene reči napisane u zvaničnom izveštaju Evropskoj federaciji, da je nakon trideset godina rada širom sveta, "Girls camp 2013" jedan od najbolje organizovanih kampova na kojem je radila", kazao je Andreja Todorović, osnivač BK RAVENS KG i organizator projekta i dodao "Predstavnicama iz SrbijeLeni Janić, Anji Velemir, Milici Sokolović, Jeleni Stevanović, Mariji Sudimac i Minji Milovanović uz stručnu podršku Marije Bulatović, ovaj kamp je bio idealna prilika tempiranje forme i priprema za Međunarodni badminton kamp i Balkanijadu za igrače do 15 godina koji će se uskoro održati na Karatašu. Na njemu očekujemo nove uspehe naših mladih takmičara".

Gotovo sve učesnice kampa su izrazile svoje zadovoljstvo kvalitetnim treninzima i dodatnim socijalnim aktivnostima koje su organizovane tokom kampa. Predavanje reprezentativke Srbije u streljaštvu Zorane Arunović o specifičnoj ulozi žena u sportu je devojčice dodatno motivisalo za naporne treninge uz informacije o tome kako izgleda pripremati se i učestvovati na olimpijskim igrama kao događaju ka kojem svim mladi sportisti teže. Zvaničan prijem u Skupštini grada Kragujevca uz čestitke na proglašenju za najbolji BEC projekat u 2012. godini i izražavanje dobrodošlice je dodatno doprineo medijskoj promociji projekta i badminton sporta.

Na zajedničkom koktelu u Velikom parku u saradnji sa projektom "Zdravo leto u parku" devojčice su pokazale talenat i za fudbal u nadmetanju sa dečacima iz FK Vašarište i opušteno druženje sa svojim sportskim prijateljima iz badminton kluba RAVENS KG.

Organizaciju kampa su podržali Grad Kragujevac, Badminton Savez Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Studentski centar Kragujevac, "TOMEX catering", Prva i Druga kragujevačka Gimnazija, Projekat "Zdravo leto u Kragujevcu", SC Park i kompanija "San Marco".
Datum: 20.08.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...