x

Paraglajderisti Srbije treći na svetu

Paraglajderisti Srbije treći na svetu
Reprezentacija Srbije u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje, vratila se sa Svetskog prvenstva iz Bosne i Hercegovine sa bronzanom medaljom i sa šampionom sveta u ženskoj kategoriji. Milica Marinković iz Aerokluba "Aero-Edu" iz Beograda osvojila je prvo mesto među damama pilotima paraglajdera, dok je reprezentacija ekipno, u konkurenciji 18 zemalja, osvojila bronzu.

Svetsko prvenstvo u paraglajdingu u preciznom sletanju održano je od 17. ao 25. avgusta na Bjelašnici kod Sarajeva u organizaciji nacionalnog saveza BiH. Srbiju su predstavljali piloti u sledećem sastavu: Milica Marinković iz AK "Aero-Edu", Tamara Kostić, Goran Đurković i Dragan Popov iz PK "Berkut", Jovan Novak i Darko Pantić iz KSL "Ares" iz Beograda i Slobodan Maletić iz KVS "Košava" iz Beograda, koji je ujedno bio i selektor.

Pre ove, reprezentacija Srbije u preciznom sletanju paraglajderom je imala titulu vicešampiona sveta, sa srebrnom i bronzanom medaljom u ženskoj kategoriji (Milica Marinković i Milica Bićanin), osvojenim 2011. godine na Svetskom prvenstvu u Češkoj. Takođe, reprezentativci su od prošle godine i treći u Evropi, sa aktuelnom evropskom prvakinjom Milicom Marinković i vicešampionom Evrope Goranom Đurkovićem.
Datum: 27.08.2013. Autor: Svetlana Dragićević

PROČITAJTE JOŠ...