x

Aleksandar Đorđević - Hvala svima...

Aleksandar Đorđević - Hvala svima...

Podrška i ocene mnogih zvaničnika, učesnika, aktera i partnera najbolje govore o organizaciji, dometima i značaju ovogodišnjeg 26. Beogradskog maratona, poput: "Maraton potreban državi i narodu" - predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, "Hvala organizatoru i hvala Karlu Luisu na izvanrednom događaju" - šef delegacije EU u Srbiji ambasador Vensan Dežer, "Beogradski maraton sjajnu sliku poslao u svet" - Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada Beograda, učešće na događaju Nenada Borovčanina državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta, zvaničnika Atletskog saveza Srbije, UNICEF-a i drugih institucija. Ili naslovi i tekstovi u novinama, kao: "Festival u prestonici", "Beogradski maraton - lepa slika Srbije", "Poruka mira i prijateljstva iz Beograda", "Beograd i Srbija još jednom pokazali svoju veličinu i širinu".

"Izuzetno smo zadovoljni što su ocene ovogodišnjeg 26. Beogradskog maratona ovakve i da smo snagom zajedništva učesnika, sponzora, gradskih službi, državnih institucija, volontera i predstavnika medija ostvarili veliki uspeh kada je u pitanju organizacija maratona i pozitivan medijski prodor u svet." - izjavio je Aleksandar Saša Đorđević, predsednik Beogradskog maratona.

"Ovogodišnji Beogradski maraton imao je rekordan broj od 2768 učesnika u polumaratonu i maratonu iz 52 zemlje sveta sa svih kontinenata i to posle prošlogodišnje, takođe rekordne godine, potom i gotovo 20 000 učesnika u "Kurir Trci za ŽIVOT". Nedelju dana pre toga održan je 20. Smoki Smokić Dečiji maraton u divnom ambijentu Beogradskog ZOO vrta, u čijim kvalifikacijama je trčalo preko 14 000 beogradskih mališana" - zaokružio je Đorđević sliku o ukupnom broju učesnika u tradicionalnim "Maratonskim danima".

"Beogradski maraton ostaće upamćen i po brojnim humanitarnim programima koji su doneli značajne finansijske efekte pojedincima i organizacijama kojima je pomoć bila potrebna, a sa nekim od tih aktivnosti nastavićemo i posle održanog maratona" - posebno je istakao Đorđević.

"Želim da izrazim veliku zahvalnost svima koji su učestvovali u organizaciji ovogodišnjeg događaja i pravljenju ove lepe slike i pozitivne atmosfere kao i ponovnom medijskom proboju u svet - pogotovu u svetlu otežanih uslova u kojima se ovogodišnji 26. Beogradski maraton pripremao" - naglasio je Aleksandar Đorđević.

"Svesni smo da ovakve ocene 26. Beogradskog maratona daju dodatni podstrek da nastavimo sa predanim radom, kao i da iznalazimo mogućnosti za dalja unapređenja, jer su potencijali Beogradskog maratona veliki i verujemo da ćemo u saradnji sa našim partnerima istrajati na putu dobre organizacije Beogradskog maratona i promocije Beograda i Srbije. Tome u prilog idu i činjenice da će već 27. Beogradski maraton 2014. biti i Svetsko prvenstvo železničara u maratonu i da smo zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije u procesu podnošenja kandidature za dobijanje Kongresa AIMS-a koji okuplja preko 350 organizatora maratona iz preko 100 zemalja sveta" - završio je svoju izjavu Aleksandar Saša Đorđević, legendarni košarkaš i predsednik Beogradskog maratona.

Datum: 25.04.2013. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...