x

Ada Ciganlija širom otvara vrata za osobe sa invaliditetom

Ada Ciganlija širom otvara vrata za osobe sa invaliditetom

Izuzetni i po mnogo čemu jedinstveni uslovi koje Ada Ciganlija pruža našim sugrađanima sa invaliditetom, a koji su uglavnom na raspolaganju bili u toku letnjeg perioda ili u posebno za to organizovanim prilikama, od sada će na raspolaganju biti svakodnevno i u toku cele godine.

Zahvaljujući razumevanju i uzajamnom poverenju, Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i JP zaključili su ugovor koji pripadnicima ove populacije omogućava da koriste terene za osobe sa invaliditetom na način i po programima koji uređuju samostalno odnosno preko svojih udruženja i klubova.

S tim u vezi, Sportski savez organizuje zajedničku promociju, koja će biti održana, u utorak, 14. oktobra, od 10,00 sati, i na koju su pozvane sve članice i i uopšte sve organizacije osoba sa invaliditetom našeg Grada a sa ciljem da se sagledaju uslovi koji se na ovim terenima i u ambijentu Ade nude kako bi se moglo isplaniratikorišćenje istih, a na način da dostupnost ne bude nikome uskraćena, kao i da se sugeriše eventualno dodatno uređenje i opremanje ovog prostora kako bi se u toma ambijentu stvorile mogućnosti za implementacijom i onih sadržaja kojih za sada nema.

Takođe, ovo svojevrsno druženje imaće i humanitarni karakter - pa će tim povodom biti održan turnir u malom fudbalu sa ciljem prikupljanja priloga koji bi bili namenjeni kao pomoć našim sugrađanima i članicama našeg Saveza - pored ostalih, za Dom učenika sa Umke i Udruženje "Palež“ iz Obrenovca - a koji su pretrpeli štetu iimali ne malih stradanja u poplavama koje su nas pogodile.


Datum: 14.10.2014. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...