x

Kenijac Stenli Kibruto pobednik prve otvorene trke u Beogradu

Kenijac Stenli Kibruto pobednik prve otvorene trke u Beogradu

Više od 1000 ljudi istrčalo je prvu otvorenu trku u Beogradu - adidas Open Run, a pobednik je Kenijac Stenli Kibruto. On je betonsku stazu oko Savskog jezera (7,700km) istrčao za 23:26 min i osvojio vaučer u vrednost od 500 evra za kupovinu atletske opreme. Od žena najbrža je bila naša atletičarka Olivera Jevtić  koja je otvorenu trku istrčala za 25:15 minuta.

Uz moto #BoostBelgrade u ovoj popularnoj svetskoj trci urbanih gradskih trkača učestvovali su mnogi rekreativci, poznate ličnosti, ali i profesionalci poput naših maratonaca Olivere Jevtić i Ivana Miškeljina. Među trkačima je bilo i dosta stranaca, a njihovo učešće potvrđuje činjenicu da je Beograd ponovo prepoznat kao metropola koja se nalazi na mapi svetskih trka kakav je adidas Open Run!  

Trka je bila besplatna i otvorena za sve, bez obzira na pol, uzrast ili fizičku spremnost. O regularnosti brinule su sudije Atletskog saveza Beograda, a svi koji su istrčali trku bez obzira na postignuti rezultat imali su mogućnost da osvoje jednu od tri vredne nagrade. Sara Jovanović je izvukla tri startna broja i Aleksandar  Fuk (35:05 min), Zorana Vučković (45:16 min), Alek Adamović (37:00 min)   su učešćem u mini kvizu osvojili  Boost patike za trčanje.
kenijac-stenli-kibruto-pobednik-prve-otvorene-trke-u-beogradu-2.jpg
Autor fotografije: Dragan Skorić / Savremenisport.com

Otvorena trka je inspirisana konceptom gradskih trka koje se održavaju širom sveta i promovišu zdrav i aktivan način života uz obilje dobre zabave i pozitivne energije. Sledeće godine trka će biti na novoj lokaciji sa još većim brojem učesnika, a do tada svi zainteresovani mogu se  priključiti adidas Runningtimu svake subote sa Ivanom Miškeljinom na Adi, Košutnjaku i Dunavskom keju pored SC "25.maj".

 Datum: 06.10.2014. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...