Kenijac Stenli Kibruto pobednik prve otvorene trke u Beogradu

 
 

Više od 1000 ljudi istrčalo je prvu otvorenu trku u Beogradu - adidas Open Run, a pobednik je Kenijac Stenli Kibruto. On je betonsku stazu oko Savskog jezera (7,700km) istrčao za 23:26 min i osvojio vaučer u vrednost od 500 evra za kupovinu atletske opreme. Od žena najbrža je bila naša atletičarka Olivera Jevtić  koja je otvorenu trku istrčala za 25:15 minuta.

Uz moto #BoostBelgrade u ovoj popularnoj svetskoj trci urbanih gradskih trkača učestvovali su mnogi rekreativci, poznate ličnosti, ali i profesionalci poput naših maratonaca Olivere Jevtić i Ivana Miškeljina. Među trkačima je bilo i dosta stranaca, a njihovo učešće potvrđuje činjenicu da je Beograd ponovo prepoznat kao metropola koja se nalazi na mapi svetskih trka kakav je adidas Open Run!  

Trka je bila besplatna i otvorena za sve, bez obzira na pol, uzrast ili fizičku spremnost. O regularnosti brinule su sudije Atletskog saveza Beograda, a svi koji su istrčali trku bez obzira na postignuti rezultat imali su mogućnost da osvoje jednu od tri vredne nagrade. Sara Jovanović je izvukla tri startna broja i Aleksandar  Fuk (35:05 min), Zorana Vučković (45:16 min), Alek Adamović (37:00 min)   su učešćem u mini kvizu osvojili  Boost patike za trčanje.
kenijac-stenli-kibruto-pobednik-prve-otvorene-trke-u-beogradu-2.jpg
Autor fotografije: Dragan Skorić / Savremenisport.com

Otvorena trka je inspirisana konceptom gradskih trka koje se održavaju širom sveta i promovišu zdrav i aktivan način života uz obilje dobre zabave i pozitivne energije. Sledeće godine trka će biti na novoj lokaciji sa još većim brojem učesnika, a do tada svi zainteresovani mogu se  priključiti adidas Runningtimu svake subote sa Ivanom Miškeljinom na Adi, Košutnjaku i Dunavskom keju pored SC "25.maj".

 Datum: 06.10.2014. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...