Zeković - zdrav život je pravo dece i obaveza društva

 
 
Pomoćnik ministra omladine i sporta Uroš Zeković istakao je, prisustvujući državnom prvenstvu u plivanju za osnovce i srednjoškolce, da svako dete ima pravo na zdrav život i pravilan fizički razvoj. Prema njegovim rečima, zadatak da se deci obezbede uslovi za bavljenje sportom i rekreacijom je obaveza celog društva - kako samog Ministarstva, tako i lokalnih samouprava, roditelja, nastavnika i medija. 

"Današnja omladina odrasta zatvorena u sobama, s telefonima u rukama i pred televizorima i kompjuterima. Naš zadatak je da ih izvedemo na terene, u sportske sale i bazene, u prirodu, da bar deo svog vremena odvoje za rekreaciju, jer će im se to višestruko vratiti. Zato je neophodno uložiti sve napore, uz učešće celog društva, da se roditeljima i deci približi važnost redovne rekreacije i fizičke aktivnosti za zdrav život i razvoj", kazao je Zeković.

On je rekao da se Ministarstvo omladine i sporta, kada je unapređenje školskog sporta postavilo za jedan od prioriteta u radu, vodilo izrekom da "fizička aktivnost može zameniti mnoge lekove, ali da nijedan lek ne može zameniti fizičku aktivnost".
"Zato Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Savezom za školski sport već nekoliko godina organizuje akciju "Sport u škole", gde se deci omogućava dodatno vežbanje, pored onog koje imaju na časovima fizičkog vaspitanja. Taj program, koji se sprovodi širom Srbije, će se, u skladu s mogućnostima, nastaviti i 2015. godine jer je cilj države da odgajamo zdravu decu i omladinu", izjavio je pomoćnik ministra za sport.

 Datum: 26.11.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...