x

Udovičiću uručena žuta majica trke Kroz Srbiju

Udovičiću uručena žuta majica trke Kroz Srbiju

Organizatori međunarodne biciklističke trke "Kroz Srbiju" danas su ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću uručili "žutu majicu", u znak zahvalnosti za pomoć i podršku u realizaciji ovogodišnje 54. trke "Kroz Srbiju 2014". Predstavnici trke su na sastanku informisali ministra i o početku aktivnosti na pripremi 55. trke koja će biti održana naredne godine.

Ministar omladine i sporta bio je predsednik Organizacionog odbora 54. izdanja trke, koja je uspešno održana od 19. do 21. juna ove godine, pod sloganom Stazama slobode naših predaka i posvećena obeležavanju stogodišnjice početka Prvog svetskog rata.

Udovičić je, zahvalivši na priznanju, podsetio na značaj koji ova manifestacija, kao najstarija biciklistička trka na Balkanu i jedan od najmasovnijih sportskih događaja u Srbiji, ima za promociju rekreacije i zdravih stilova života.

Međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju 2014" je ove godine obeležila 74 godine postojanja. Zbog Drugog svetskog rata trka nije realizovana od 1941. do 1963. godine, od kada se održava bez prekida. Trka je do sada prolazila kroz više od 60 gradova Srbije i nekoliko gradova Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

 


Datum: 02.10.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...