Uroš Tošić: Rad će biti klub za primer!

 
 

Generalni direktor FK Rad Uroš Tošić posle godinu dana rada u klubu sa Banjice nalazi da je u klubu došlo do pomaka i da svi zaposleni rade na poboljšanju imidža kluba. Omladinska škola konstantno pravi rezultate za primer, a stižu pohvale iz UEFA u radu mlađih selekcija, dok prvi tim u Jelen super ligi Srbije je na sredini tabele.

Posle 13 kola puleni šefa struke Milana Milanovića nalaze se na 10 mestu a do kraja polusezone ostala su još dva kola i utakmice sa Spartakom i Napretkom.
-Očekivao sam, malo više bodova, barem dva boda više. Pred svaku utakmicu očekujem tri boda tako je i sada pred utakmice sa Spartakom i Napretkom. Uoči meča sa Vojvodinom sam očekivao tri boda ali posle 90 minuta igre sam bio zadovoljan sa bodom jer je Vojvodina kvalitetan tim, možda jedan od najboljih u zemlji. Momci mogu bolje a siguran sam da će u nastavku takmičenja ekipa pokazati više - rekao je Uroš Tošić, generalni direktor FK Rad.
Sledi pauza i pripreme.

-Sledi pauza a na pripreme u Antaliju se kreće 29. januara na 15 dana. Ekipu očekuju pakleni treninzi pred nastavak sezone ali je sve u rukama trenera Milanovića i njegovog tima. Očekujem odlazak jednog ili dvojice igrača i isto toliko ćemo i dovesti u prelaznom roku. Može da se desi da iz omladinskog pogona dovedemo nekog od momaka ali smo dosta pažnje posvetili omladinskom timu i dosta vodimo računa o mlađim selekcijama. S obzirom da se svake godine borimo za titulu omladinskog prvaka i nadamo se da ćemo ove godine uzeti Šampionat da bi naredne učestvovali u Ligi šampiona omladinaca. Zato ćemo morati da vidimo ko će ući u prvi tim a ko ostati, da napravimo ravnotežu i da bi odmladinski tim ostao kvalitetan - veli Tošić.

Posle godinu dana na poziciji generalnog direktora urađeno je dosta. Rezultati su vidljivi šta još?
-Uradili smo glavni teren, promenili travu i sredili podlogu, iako je na prvi izgled on delovao kvalitetno ali kada se dođe na travu vidi se da je dosta loš i zato smo morali da menjamo, što je doboro. Skinuli smo šljaku sa pomoćnog i postavili staru travu tako da omladinci pored terena sa veštačkom travom imaju još jedan pomoćni teren. Pravimo pravi prvoligaški klub sa infrastrukturom a sada smo svi uzrasti imaju više mesta za treninge.

Koje su želje i mogućnosti kluba do kraja sezone?
-Želja i realnost su da ostanemo u Super ligi u gornjem delu tabele. Pred svaku utakmicu idemo na tri boda a ako krenemo sa dobrim nizom nećemo bežati i od borbe za Evropu što je san svake ekipe koja nastupa u Jelen super ligi Srbije - rekao je na kraju Uroš Tošić.Datum: 27.11.2014. Autor: Antonio Anhel

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...