x

Predstavljen priručnik - Beograd na pedale

Predstavljen priručnik - Beograd na pedale

U EU info centru promovisan je prvi beogradski priručnik "Beograd na pedale". Pod sloganom "Nedelja moblinosti i posle Evropske nedelje mobilnosti". UG Ulice za bicikliste i internet portal Bajsologija su predstavili ovo izdanje napravljeno u saradnji više autora, a finansijski potpomognuto od strane Hajnrih Bel fondacije.

Autori (UG Ulice za bicikliste, internet portal Bajsologija, Beociklizacija, Novinska agencija Beta, Ministarstvo prostora, IBikeBelgrade, festival Beograd Velograd) su se osvrnuli na činjenicu da sa promocijom biciklističkog saobraćaja treba da nastavimo i posle Evropske nedelje mobilnosti, jer se nakon nje sva obećanja o održivijoj mobilnosti i biciklizmu često zaborave.

Promocija je počela promotivnom vožnjom za novinare, gde je kratkim krugom po centru ukazano na nedostatak biciklističke infrastrukture, kao i na mogućnosti za vezu između centra i Novog Beograda i bezbednije rute za početnike.Nakon toga je predstavljen priručnik i autori su odgovarali na pitanja učesnika diskusije.

Priručnik u digitalnoj formi možete preuzeti na ovom linku: https://www.dropbox.com/s/b8v9cqy43x1yeb7/Beograd%20na%20pedale%20-%20press.pdf?dl=0

Štampano izdanje priručnika biciklisti će moći da dobiju na biciklističkoj vožnji pod nazivom Kritična masa, koja se održava svake poslednje subote u mesecu (25. oktobra).


Datum: 17.10.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...