x

Nastavljena realizacija projekta usavršavanja trenera

Nastavljena realizacija projekta usavršavanja trenera

Proteklog vikenda nastavljena je realizacija Projekta sportskog usavršavanja trenera za sticanje III kategorije u skladu sa Rink Konvencijom. Projekat je izazvao veliko interesovanje među trenerima tako da je broj prijavljenih sa početnih 46 došao do impozantne cifre od 85.

U subotu pred trenerima je izlagao Milan Petronijević, EHF i IHF predavač koji je trenere upoznao sa uvodnim elementima iz oblasti tehnike, dok je doc.dr Zoran Valdevit izložio teoriske osnove tehnike, taktike, metodike, fizičke pripreme, kao i istorijski razvoj rukometa sa posebnim osvrtom na škole rukometa u svetu i nihove karakteristike.

Nedelja je bila predviđena za praktične teme. Prvo je doc.dr Zoran Valdevit polaznicima projekta praktično, uz demonstraturu mladih talenata rukometne škole Partizana, pokazao metodiku obučavanja individualnih elemenata napada (dodavanje i hvatanje lopte, fintiranje, šutiranje), a zatim je doc.dr Zoran Pajić praktično, uz juniore Sinđelića, demonstrirao rad na razvoju antropomotoričkih sposobnosti.

Projekat se nastavlja sledećeg vikenda kada su na programu praktične teme iz oblasti tehnike i taktike. Sve praktične teme realizuju se u SPC Slodesu, a teorijska nastava na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.Datum: 27.10.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...