Peruničić: Bavljenje sportom neprocenjivo za zdravlje

Bavljenje sportom je najbolja preventiva za zaštitu od bolesti i najbolji način za očuvanje zdravlja nacije, poručio je državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pozvavši sve građane, bez obzira na godine, da budu fizički aktivni, a roditelje da svojoj deci od malih nogu usade ljubav prema sportu.

Peruničić je rekao da će Ministarstvo omladine i sporta, u skladu sa mogućnostima koje diktira ekonomija, učiniti sve da se nastavi sa edukativnim programima, kao što je "Sport u škole" i ulaganjem u sportsku infrastrukturu u svim delovima Srbije podjednako.

Državni sekretar je u Kragujevcu prisustvovao otvaranju manifestacije "Sportom protiv dijabetesa", koju je organizovalo Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Kragujevac kako bi ukazali na važnost sporta u borbi protiv bolesti.

"Imajući u vidu neprocenjiv značaj koji bavljenje sportom ima za zdravlje nacije, Ministarstvo omladine i sporta svesrdno podržava projekte kao što je "Sportom protiv dijabetesa". Trudimo se da energiju koristimo u cilju promovisanja zdravih stilova života, jer je zdrava nacija osnov svakog napretka", rekao je Peruničić.

On je podsetio da je prošle godine od dijabetesa u svetu bolovalo 382 miliona ljudi, a da u našoj zemlji od ove bolesti boluje oko 670.000, odnosno 8,5 posto stanovnika, kao i da je svaka inicijativa koja ukazuje na važnost sporta vredna svake pohvale.

"Dijabetes nije prepreka ni za rekreativno, ni za profesionalno bavljenje sportom. Zato je naša poruka svima, naročito deci i mladima da se informišu, da pravilno vežbaju i da oni pobede bolest, a ne da bolest pobedi njih", poručio je Peruničić.

Tokom trajanja manifestacije posetioci su imali priliku da preventivno izmere nivo šećera u krvi, prisustvuju edukativnim radionicama na temu prevencije i lečenja dijabetesa, kao i da uživaju u demonstraciji sportskih veština najmlađih.

 Datum: 17.11.2014.
Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Peruničić ugostio predstavnike Evro...
+ Peruničić primio osvajača srebra u...
+ Ekonomija sporta i gradnja nacionalni...
+ Udovičić, Šoštar, Svjetličić i...
+ Peruničić: Medalje sve pokazuju
+ Peruničić primio osvajače medalja...
+ Peruničić na otvaranju pete sezone...
+ Šesti međunarodni sajam Ekonomija s...
+ Peruničić ugostio generalnog sekret...
+ Sportisti Srbije osvojili 581 medalju...
+ Otvaranje gimnastičkog trening centr...
+ Renoviran sportski centar Šumice
+ Elita svetske sportske medicine u Beo...
+ Jačanje sportske saradnje Srbije i K...
+ Srbija domaćin svetskog školskog pr...
+ Stupio na snagu novi antidoping zakon
+ Širenje srpsko-ruskog prijateljstva...
+ Peruničić: Zakon jednako važi za sve
+ Novi Pazar dobija atletski stadion
+ Za sportske programe 1,605 milijardi...
+ Aleksandar Đorđević - Hvala svima...
+ Adidas BOOST tim trčaće na Novosads...
+ 1. Svetski izazov u planinskom skejtb...
+ 5. Beogradska trka Deda Mrazeva
+ Amela Terzić na Ženskoj trci 2011

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...