x

Uspešno završen Beograd open 2014

Uspešno završen Beograd open 2014
 Prethodna tri dana sportski tereni u našem Gradu su bili ispunjeni sportskim nadmetanjem osoba sa invaliditetom, oko 430 takmičara od kojih više od sto iz inostranstva učestvovalo je u prvim po redu Igrama koje su održane pod nazivom "Beograd open 2014“.

Počelo je u petak turnirom u šahu na kome je titulu šampiona poneo Zdenko Polhert, iz Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu, član ŠK "Pogledi“ - Rade Cimeša član Sportskog kluba gluvih "Olimpija“ bio je drugi,  a treći  Nikola Mihajlović, učenik škole za slepe i slabovide "Veljko Ramadanović“.

Prvi dan vikenda su na borilištima bili plivači, među kojima i sjajni reprezentativci - iz Beograda Danijela Jovanović  i Nemanja Tadić iz Niša, na turniru u golbalu najbolje je bilo Sarajevo ispred Tešnja i Beograda, ljubitelji stonog tenisa su mogli da pozdrave pored ostalih i zlatne devojke, svetske prvakinje Zoricu Popadić i Sanju Mitrović , a u sedećoj odbojci su ovog puta članovi OKI Živinice  nadigrali domaći KSI "Smeč“ i OKI Derventa.

I najzad, juče, u okviru Igara održano je otvoreno Prvenstvo Srbije u atletici koje uvek izaziva veliko interesovanje, dok je na međunarodnom turniru u košarci u kolicima tim Sarajeva poneo zvanje najboljeg, ispred domaćina, ekipe "Singidunum“, dok je treći bio Zagreb, dok je Podgorica morala da se zadovolji četvrtim mestom.

Organizator Igara bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a njihovo održavanje su podržali i omogućili Grad Beograd - Sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo za rad zapošljavanje i socijalnu politiku Vlade Srbije.

 Datum: 28.10.2014. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...