Održano poslednje kolo Svetskog kupa u paraglajdingu

 
 

Dragan Popov iz Vršca pobednik je poslednjeg kola Svetskog kupa u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje, koje se održalo prethodnog vikenda (17.-19. oktobra)  u turskom gradu Serdivan. Pored njega, srpsko vazduhoplovstvo obradovala je i Milica Marinković iz Šimanovaca, koja je u ženskoj konkurenciji osvojila bronzanu medalju. Više od 50 takmičara iz 13 zemalja iz celog sveta zavideli su pilotima iz Srbije na ostvarenom rezultatu.

Koliko je konkurencija na takmičenju bila jaka, svedoči i činjenica da je Popov prvo mesto morao podeliti sa Džordžom Kotetom iz Rumunije, sa kojim je posle dve takmičarske serije imao isti broj bodova. Pored Popova, naš pilot Goran Đurković iz Vršca je svoje četvrto mesto morao podeliti sa još dva pilota. Treće mesto u pojedinačnom plasmanu, osvojio je takmičar iz Slovenije Matijaž Ferarič.

"Vreme je bilo izuzetno teško. Stalni vetar i kiša su nam dodatno otežavali takmičenje, ali smo ipak nekako uspeli," izjavila je Milica Marinković po povratku u Srbiju.

Ovo takmičenje je predstavljalo i poslednje kolo Svetskog kupa, koji se pored Turske održao i u Nemačkoj, Indoneziji i Tajlandu. Pobednik posle četiri takmičenja i ukupno 20 serija je Kinez Ma Kuang, dok je naš najbolje plasirani takmičar Goran Đurković sa osvojenim četvrtim mestom i samo četiri centimetra zaostatka za bronzanom medaljom u generalnom plasmanu.

Pored  Dragana, Gorana, Jovana i Milice ekipu srpskih pilota u Turskoj činili su još Ivan Pavlov iz Kanjiže i Jovan Novak iz Beograda. Oni uz Tamaru Kostić iz Vršca i Dejana Valeka iz Novog Sada,  zajedno čine reprezentaciju Srbije u paraglajdingu, koja je ove godine na Evropskom prvenstvu osvojila srebnu medalju.

 Datum: 23.10.2014. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...