Borisavljević šampion papovkom

 
 

Radiša Borisavljević, strelac družine "Boško Petrović" iz Ivanjice osvojio je šampionsku titulu u gađanju poluautomatskom puškom "papovkom" na Šampionatu Srbije koji su uspešno organizovali vredni streljački radnici iz Trstenika predvođeni Draganom Savićem.

U konkurenciji 20 strelaca, Borisavljević je zabeležio rezultat od 340 krugova ali je zlato osvojio tek posle raspucavanja sa Goranom Vranovim iz Metalca (Bor) koji je takođe imao 340 krugova. Bronzani trofej pripao je prošlogodišnjem vicešampionu Mateji Rackovu ("Radivoj Ćirpanov", Novi Sad) sa 336 krugova, dok su četvrto i peto mesto zauzeli šampion iz 2013. Miroslav Šegrt ("Radivoj Ćirpanov") sa 333 i Dragan Grozdanov (Bečkerek, Zrenjanin) sa 327 krugova. Radisavljević je 2013. osvojio titulu u gađanju vojničkom puškom trostav 3 puta 10 metaka.

Ekipna titula pripala je treći put uzastopno (2012, 2013. i 2014) strelcima družine "Radivoj Ćirpanov" iz Novog Sada 718 krugova. Družina "Dragan Jevtić Škepo" iz Gornjeg Milanovca osvojila je drugo mesto sa 692 kruga, dok su treći bili strelci Metalca iz Bora sa 690 krugova. Učestvovalo je pet ekipa. Isti redosled bio je i na prošlogodišnjem šampionatu, održanom takođe u Tresteniku.

Drugog dana Šampionata Srbije u Trsteniku, održaće se takmičenje u najstarijoj streljačkoj disciplini na ovim prostoriuma, vojničkom puškom. Planirano je čak 80 izlazaka na vatrenu liniju i dve discipline 20 metaka ležeći i trostav 3 puta 20 metaka a ogledaće se i veterani (stariji od 55 godina) u disciplini deset metaka ležeći.


Datum: 29.09.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...