x

Predsednik RSS dobitnik nagrade Spartak

Predsednik RSS dobitnik nagrade Spartak
Predsednik Rukometnog saveza Srbije, Velimir Marjanović dobitnik je najvišeg sportskog priznanja na teritoriji Vojvodine "Jovan Mikić Spartak" u kategoriji sportski radnik godine 2014. Ovo sportsko priznanje Sportski savez Vojvodine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, dodeljuje jednom godišnje onima koji su dali najviše sportu i postigli najviše sportske rezultate.

Nagrada "Jovan Mikić Spartak" nosi ime slavnog sportiste, a dodeljuje se od 1968. godine u devet kategorija za one koji su ostvarili najviše sportske rezultate, radili na afirmaciji i značaju sporta na teritoriji AP Vojvodina. Upravni odbor Rukometnog saveza Vojvodine doneo je odluku da predloži predsednika RSS, Velimira Marjanović iz Banatskih Karlovaca,  kao kandidata za godišnju nagradu "Spartak", za unapređenje sportske prakse u organizaciji u oblasti sporta, doprinos postizanju sportskih rezultata sportista i doprinos u istraživačko razvojnom radu u ovoj oblasti.

Na mestu predsednika Upravnog odbora RSS, Velimir Marjanović nalazi se od 2006. godine do danas. U tom periodu osvojena je zlatna medalja na Mediteranskim igrama 2013. godine. Muška rukometna reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2012. godine, a ženska rukometna reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2013. godine, dok je muška seniorska reprezentacija učestvovala je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. U istom periodu Rukometni savez Srbije kandidovao se, i organizovao za dve godine tri velika prvenstva, 2012. godine Evropsko prvenstvo za muškarce i žene, i naredne godine Svetsko prvenstvo za rukometašice. Svi ovi rezultati doprineli su da RSS bude proglašen za 4. po redu Savez u svetu. Svetska rukometna federacija izabrala je predsednika RSS Velimira Marjanovića, za predsednika Arbitražne komisije IHF-a, najviše sudske instance. 
Datum: 16.12.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...