Mountainbike Marathon + 4 Cross

 
 
Bukovac, mesto u blizini Novog Sada, preciznije potes Selište ne prestaje da pleni što prirodnim ugođajem što ponudom ekstremnih sportskih takmičenja.

Nedelja, 12. oktobar, rezervisana je za veliki mountainbike maraton u organizaciji novosadskog Biciklističkog kluba FullControll Bike. Ovo je drugi put da se zaljubljenici u spoj adrenalina na dva točka i savladavanje prirodnih prepreka nalaze na maratonu, a po svemu sudeći takmičenje će postati još jedno od tradicionalnih događanja na obroncima Fruške gore. Najsnažniji i najuporniji vozači planinskog bicikla će se oprobati u dve kategorije: srednji maraton dužine 35 km i veliki dužine 48 km.

Ovogodišnji skup mountainbikera biće "začinjen“ još jednim okršajem najboljih vozača. - Po prvi put u Srbiji, organizujemo Državno prvenstvo Srbije u four cross - u. Na stazi, dužine 400 metara, sa puno krivina i prepreka sa skokovima svoje vozačke sposobnosti pokazaće najbolji mountainbike-ri - rekao je predsednik BK "FullControll Bike“, Petar Grabež.
I ove godine se očekuje učešće više od 60 zaljubljenika (iz Srbije, Srne Gore i Hrvatske) u vožnju na dva točka pod skoro nemogućim uslovima.

- Organizacija ovogodišnje manifestacije koja je obogaćena i jedinstvenim 4 cross Državnim prvenstvom Srbije, za sada je i dalje na plećima našeg Kluba, ali u pregovorima smo sa Gradom i nadamo se da će oni prepoznati značaj takmičenja i naše želje da približimo biciklizam kao sport našim sugrađanima, ali i široj publici - zaključuje Grabež.
Da podsetimo, članovi BK "FullControll Bike“, na svim evropskim i domaćim takmičenjima postižu najbolje rezultate, a ovaj vikend je svakako prilika da Novosađani vide "uživo“ šta se sve na dva točka može!


Datum: 07.10.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...